Gość janek999 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam mam problem z szybko przegrzewającym się silnikiem. po przejechaniu niespełna 1 km wskazówka temperatury wskazuje 90 stopni. Czy to możliwe żeby silnik tak szybko się nagrzewał? Odpowietrzałem i wymieniłem termostat i nadal tak jest. Prosze o porady. 2.0 (130 km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam jesteś pewien że masz dobry stan płynu chłodniczego bo może masz dalej zapowietrzony układ i zamało jest płynu a otwiera sie termostat bo płyn powinien pujść na chłodnice a nie buzuje ci płyn i niewypycha przez zbiorniczek albo znika ci płyn zobacz również pompe wody może pasek pękł i nie masz napędu i nie ma przez to obiegu albo pompa sie rozwaliła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Po pierwsze sprawdź poziom płynu chłodzącego bo może masz za mało. Po drugie upewnij się że nie masz zatkanego kanału(odpal samochód i sciśnij 2 przewodu gumowe które doprowadzaja ciecz do układu chłodzenia czy są twarde i czy można je nacisnąć. Jak będą bardzo twarde to możliwe że masz zapchany układ i ciecz nie może sie przedostać dalej i gotuje CI sie tylko ta woda która jest w bloku silnika a to jest możliwe. Sprawdź czy termostat masz sprawny i czy się otwiera bo może być że się zablokował i w ogóle nie otwiera się przez co ciecz w bloku się gotuje. @janek999 proszę o uzupełnienie profilu w model oraz silnik jaki posiadasz i rok prod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.