Gość Kudi Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Witam, posiadam nissana primerę 1.6+LPG 2000r. Od jakiegoś czasu mam problem z obrotami. Na zimnym silnik pracuje równo(700-800 obr/min), lecz po jakimś czasie spadają mu obroty i na biegu jałowym i przy hamowaniu są około 400-500 obr/min. W zimę po odpaleniu falowały mu od 500-1000 obr/min. Byłem na komputerze , lecz nic nie wykazało.Elektromechanik powiedział mi,żebym wymienił czujnik temperatury silnik,ale nic to nie dało. Wymieniłem świece,przewody,wyczyściłem przepustnice i nadal nic. Czy to silniczek krokowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 To może być silniczek krokowy ale on się raczej rzadko psuje. Przede wszystkim zrób naukę wolnych obrotów. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88477-wysokie-obroty-wysokie-spalanie/#entry908516 (w Primerze jest tak samo jak w Almerze) No i ważne - czy tak się dzieje na benzynie czy na gazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kudi Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Zarówno na benzynie jak i na gazie obroty są niskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 a sprawdzałeś przepływkę może umiera,lub naucz go obrotów jak mówi nrb,a kiedy czyściłeś przepustnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kudi Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Pod koniec stycznia. Ale obroty takie niskie miałem już przed czyszczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.