Gość iDe3x Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Witam! posiadam nissana micre k11 97r 1.3 16v. Auto mam od 5 miesięcy przez pierwsze 3 miesiace było dobrze później zgasła i nie chciała zapalić! wymieniłem aparat zapłonowy i zbyło ok został zregenerowany parownik LPG było ok tylko auto zaczęło gasnąć na światłach. Pojechałem do gazownika podłączył miernik nie wiem gdzie powiedział, że wszystko jest ok i gdy od niego wyjechałem zaczęło go szarpać i zaczął bardzo dużo palić! problem występuje nadal wymieniłem filtr gazu, powietrza, swiece, przewody, palec i nadal dużo pali i szarpie była również przelutowana przepustnica i to też nie pomogło tankuje LPG za 30zł i robi mi 40km przy jezdzie 40 - 50km/h. wyczytałem abym odpiął sonde lambde i zobaczył czy będzie wtedy dobrze chodził i niestety chodzi tak samo z sondą czy bez sondy nie mam już siły na te auto nie tylko ja bo i mechanicy i gazownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 a na PB ile pali???, pojeździj trochę i sprawdź, instalacja pewnei II gen?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iDe3x Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 bp nie sprawdzałem, a instalacja chyba 2 gen regulacja gazu na śrube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.