Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Diff lock - problem

Gość Marecki43

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marecki43

Witam, mam problem z moim Patrolem.

[Przeszukałem szukajki i albo temat się urywa albo ktoś się zaraz wtrąca z czymś innym i tematy uciekają :/ ]

Mianowicie, załącza mi się sama od siebie blokada Diff lock na 2H. Bo na takim przełożeniu zazwyczaj jeżdżę.

Czasem jest tak że jak odpalę auto to zaraz gaśnie, a czasem w ogóle nie ustępuje. Zdarza się że gaśnie, a ruszę z miejsca bądź skręcę na postoju kołami i zaraz się załącza dziadostwo :/

Próbowałem przełączać ON/OFF ale nic z tego.

Jak ruszy się pare razy przód/tył to odpuszcza i gaśnie.

Zaraz by padło pytanie czy na 100% się załącza? tak załącza się, wiem doskonale jak zachowuje się samochód ze zblokowanym mostem, strzela, piszczy i śmiesznie przeskakuje jedno koło ;)

Przeglądałem wszystkie podciśnienia, przewody, wyczyściłem te gruchy przy moście, uszczelniłem i dalej nic :/ jak było tak jest dalej.

Jak sprawdzić zaworki ? podciśnienie w nich ma wypychać powietrze czy zasysać ?

I czy jest możliwość np. odłączenia całkiem diff locka ? tak aby nie załączało blokady ? jak by odpiąć wężyki przy moście ?

Bo szczerze mówiąc auta nie mam zamiaru męczyć w lasach etc. :)

Pozdrawiam i dziękuję za odp.

Wyłączyć się da na bank ale raczej nie przez odpięcie wężyków, bo mechanizm zajdzie syfem i już jej nie włączysz.

Musi być gdzieś zwarcie. Trzeba je znaleźć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...