adam87 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Witam serdecznie, od jakichś dwóch dni mam problem z samochodem - podczas jazdy głośniej pracuje (jakby bardziej basowo, ociężale) i stracił moc, wiadomo, jechać jedzie, ale czuć, że nie tak jak powinien. Poziom oleju na wys. 3/4 miarki na bagnecie, obroty nie falują (na jałowym biegu tak jak wcześniej, jest niemal niesłyszalny), płyn nie ucieka. Przebieg prawie 160k. Na desce nie świeci się check. Miesiąc temu wymieniane świece i olej i tu właśnie pojawia się moja obawa, bo wcześniej auto jeździło na Castrolu 10W60, teraz został zalany bodajże Mobil 10W40, aczkolwiek przez miesiąc nic się nie działo więc mam nadzieję, że taka zmiana szkód nie narobiła. Liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2013 przez adam87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 możliwe,że masz do wymiany elektozawór przestawiacza kąta wtrysku w pompie wtryskowej(objaw-głośna praca podczas dodawania "gazu" i brak mocy)wolne obroty najczęściej są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Sprawdź jeszcze wężyki podciśnieniowe czy któryś nie spadł lub nie pękł - przypuszczam że to diesel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Czy był przeprowadzany remont/wymiana rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiokal Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Podłączam się u mnie to jest: benzyna to jest 1.4 Objawy szrpanie poniżej 2000obr. Nie robiono remontów. Ostatnio zmieniony został filtr paliwa i teraz wysiadł czujnik rezerwy. Płyny wymieniane na czas. Silniczek krokowy czyszczony Stało się to po wlaniu paliwa z wodą ;/ Edytowane 13 Marca 2013 przez krzysiokal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 pan z 1.4 niech pospradza swiece ich przerwe i czy nie maja oznak korozji stan ogolny elektroniki co sie dzieje pod kopulka i poczyscic tam a pan z 1.5 posprawdza nieszczelnosci dolotu powierza czy filtr jest dobrze zamocowany i czysty moze byc ze guma pekla za przeplywka i lapie lewe powietrze jesli naprawicie to dajcie znac w jaki sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiokal Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) ok dzięki jacek22 w wolnej chwili posprawdzam i dam znać Więc tak świeczki czarne jak sadza, przerwa jest ok 0,8-0,9mm. Nie wiem jaki cudem jeszcze paliły. Do kopułki się nie dostałem jeszcze popróbuję. Jak można zmniejszyć ilość mieszanki paliwowej, a zwiększyć ilość powietrza ? Tak pracuje almerka [] http://www8.zippyshare.com/v/79030848/file.html Edytowane 19 Marca 2013 przez krzysiokal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 przyczyn moze byc sporo, chyba mechanik tylko uratuje chodz ja bym poszukal cos przy aparacie zaplonowym przewody kopulka ale nipokoji mnie to stwierdzenie ze stalo sie po zalaniu paliwa z woda mogly sie wtryski uszkodzic powodzenia w naprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiokal Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Koledzy okazało się że 1 wtrysk nie podaje paliwa, a z 2 się leje i 1 jest ok Zakupię wtryski wymienię i dam znać Kopułka przeczyszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Spróbuj jeszcze najpierw wlać środka STP do czyszczenia wtrysków, a nie do odparowania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiokal Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Wlewałem inny środek ale ewidentnie wtrysk nie lał. Okazyjnie z allegro kupiłem wtryski za 70zł z przesyłką wtryski wymieniłem te co chciałem i pracuje elegancko bieg jałowy na poziomie 500-900rpm Na zimnym 2000rpm ale to wina egr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi