Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[p12] Przyspieszenie, chyba brak mocy. Stabilność

Gość quane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

P12, Benzyna przed liftem, 2l silnik, 150tyś przejechane.

Od jakiegoś czasu czułem że moja primerka nie wbija już mnie w fotel.

Rozpędza się powoli, wbicie pedału gazu nie daje jej kopa.

Wczoraj od bardzo dawna jechałem nią autostradą i postanowiłem sprawdzić większe prędkości.

I 130 osiąga w akceptowalnym tępie, do 140 stabilnie da się dociągnąć po dłuższym czasie, ale to koniec jej możliwości.

Bardzo bym się tym nie przejął bo przy naszych fotoradarach i ograniczeniach prędkości to nawet jak bym ją pchał to mogę mieć fotkę, ale pamiętam

że 160 osiągałem nią dosyć łatwo, i dynamika jazdy była zupełnie inna niż obecnego czołgu.

Druga sprawa to stabilność.

Dziwnie się czuję ostatnio, po przekroczeniu 120 dowolne podmuchy wiatru/mijanie innych samochodów buja mi autem.

Czuję jakbym musiał się siłować z kierownicą. W sumie zauważyłem to od czasu zmiany opon na nowe zimówki ale nie wiem czy to może mieć związek.

W listopadzie wymieniałem też amortyzatory przednie.

Dzięki za rady.

moze miec zwiazek napisz co miales (opony felgi) a co wsadziles , p12 ogolnie wiatru nie powinna lapac ,

Co do silnika nie bede zgadywał bo nie mam benzyny ale pisz do Oskara. Ktoś już pisał o kiepskim bujaniu w benzynie. Poszperaj.

A co do bujania - sprawdzałeś zawieszenie?? Może masz luzy i tak cie to nosi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...