Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dylemat w malowaniu body

hot_rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

hejka,

mam dylemat, mianowicie nie wiem jak pomalowac body nismo

najbardziej realny to malowanie oem, czyli cały dół w czarnym kolorze

car_photo_213277_7.jpg

czy moze pokusic sie o takie cuś? przod czarny reszta kolor

DSC02004.jpg

i jeszcze rodzi sie pytanie czarny mat czy połysk??

tył docelowo ma byc taki

IMG_3966.jpg

ja mogę się wypowiedzieć tak: mam czarne nismo 350 i czarny z grafitowym w wykończeniach NA ŻYWO wygląda rewelacyjnie :rolleyes:

tak wygląda nowe nismo 2014 370 - jeśli chcesz możesz zaczerpnąć czerwone paski - czarny na dyfuzorach i progach, generalnie chodzi o to by auto było w dwóch kolorach

http://www.autoblog.com/2013/02/07/2014-nissan-370z-nismo-gets-tweaked/

nismo są 4 kolory: biały, srebrny (nie mylić z 5 odmianami szarego metalika), czerwony i czarny - mowa o 350z , w 370 doszedł gun metallic, czyli szary metalic dla uproszczenia

zapewnić mogę, że każdy właściciel powie, że jego kolor jest najlepszy -a na koniec dodam, że czarny był najrzadszy z wyprodukowanych dla 350 z 4 dostępnych kolorów

carbon.. pasuje jako maska i dach w czerwonym i szarym/srebrnym - bardziej szarym metalicu

ja nie wiem jaki jest dokładnie, bo zamówiłem słoiczek, ale od grudnia nie odebrałem - a to nie jest tak, że po vinie mi znaleźli ten kod, bo tylko kolor jest samochodu, ale nie od ospoilerowania - narazie nie pomogę, bo się tam nie wybieram

Gość Kamil208

znam się na kolorystyce aut, jestem lakiernikiem z zawodu i zamiłowania. Tak z grubsza moge wytłumaczyć że czyste perły to są kolory raczej pastelowe a ten grafit jest metalikiem jak ktoś pytał mieni się, ma efekt ale nie ma flopu zmiany optycznej koloru potocznie tłumacząc.

ja zadałem pytanie nie ze względu na podejrzenie o nieznajomość tylko czy na żywo widziałeś nismo i taki wniosek powstał

chyba sam dobiore cos na oko co mi sie spodoba ...a czemu pytasz??maja numery w aso?? bo w sumie nie dzwonilem do nich

chyba znalazłem kod : K11

Edytowane przez hot_rider

Gość Kamil208

Nie musisz widziec nismo praktycznie w każdej markowej mieszalni możesz znalesc fiszke z szukanym kolorem i porównać sobie z innymi.

to w koncu akryl czy metalic???

metalic, akrylami nazywa się potocznie lakiery bez efektów zmienno optycznych zawierające porządany kolor i połysk "w jednym" czyli takie których nie trzeba pokrywać lakierem bezbarwnym.