GREGORC Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Moja almerka ostatnio gaśnie przy dojeżdzaniu np. do ronda. Natychmiast idzie ją póżniej odpalić. Mam zepsuty obrotomierz i nie mogę wtedy obserwować obrotów. Od czego mam zacząć, szukać przyczyny ? Raz przy takim zgaśnięciu, zablokowała się kierownica ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Voluminer Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 zamontuj obrotomierz, sprawdź krokowy.( wt ej kolejnosci:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Moja almerka ostatnio gaśnie przy dojeżdzaniu np. do ronda. Natychmiast idzie ją póżniej odpalić...... Może nie lubi jeździć przez rondo Przy skrzyżowaniu też tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 zamontuj obrotomierz, sprawdź krokowy.( wt ej kolejnosci:D) A dlaczego akurat w tej kolejności? Są przecież Nissanki które wogóle nie mają obrotomierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Voluminer Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A dlaczego akurat w tej kolejności? Są przecież Nissanki które wogóle nie mają obrotomierza. Będzie wiedział czy obroty falują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Tymczasowo moze pomóc psikniecie płynem do czyszczenia przepustnic (np STP). To częsty problem z N15 ze przygasają przy dojeżdzaniu do świateł, skrzyzowania (wcisniecie sprzegła). Poczytaj o czyszczeniu przepustnicy. Ten spray powinien pomóc na ok 1-2 miesiące. PS Zakładam ze u Ciebie oborty spadał do ok 400 ale z powodu braku obrotka tego nie zauwazyłes, chociaz jest to wyczuwalne raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.