Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Sonda lambda - jaką wybrać?

Gość nooreq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z moim micrusem, padła mi sonda lambda, wymieniłem co prawda na jakąś uniwersalną bosala, ale wysokie spalanie nie ustąpiło, nadal jest 11L/100km, wcześniej palił ok 6-7l. I tutaj moje pytanie, czy sondy z linków poniżej będą pasowały i spełnią swoją rolę? Z góry dziękuję za odpowiedź:

http://www.iparts.pl/czesc/sonda-lambda,nissan,micra-i-k10-1982-12-1992-11,1-2-60km,80-1190-4109-100729-0-66-dox0125.html

http://www.iparts.pl/czesc/sonda-lambda,nissan,micra-i-k10-1982-12-1992-11,1-2-60km,80-1190-4109-100729-0-15-1951.html

Pozdrawiam,

Maciej

Micra k10 - `90, silnik 1.2, wersja super s. - to z resztą wszystko dokładnie opisane zostało w profilu oraz w tagach tematu.

EDIT:

Ok, w profilu się nie zapisało... mój błąd. Dodam, że świece, filtry oraz kable wymienione, gaźnik czysty i dysze są ok, więc jedyne co mi zostaje to ta przeklęta sonda. Z góry dziękuję za pomoc:)

Będą pasowały te uniwersalne sondy. Tutaj masz numery Denso z wtyczkami: DOX-1006 (długość przewodu: 554mm) lub DOX-1008 (długość przewodu: 249mm) Jedna jest do manualnej skrzyni biegów, druga do automatycznej.

Czyli dox-1006, będzie dla mnie idealna. Dziękuję Ci bardzo:),a tak btw. Skąd takie rozbieżności w danych sond? Na stronach sklepowych polecają inne modele niż Ty. Zdam jednak się na Twoją opinię.

EDIT:

Tylko ciężko polecaną przez Ciebie sondę dostać:(

Cena nie stanowi tu problemu. Chodzi bardziej o dostępność, znalazłem jeden sklep, wysłałem zapytanie czy mają na stanie, ponieważ nie było pokazanego stanu magazynowego na stronie.

• 4 tygodnie później...

Jako iż swój problem rozwiązałem napiszę co się narobiło z moim wozidłem:
Padła lambda - jednak...
Nieszczelność przy zbiorniku(na łączeniu rur) - jak dawałem gaz do podłogi to lało się aż miło.
Kable w/n

Teraz auto jak jeżdżę stylem dziadkowym pali ok 5L/100, mocniej depcząc 9L/100:)

Tak więc micra k10 super s, z silnikiem wyżyłowanym do 90km odżyła;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...