krzysztof198 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam , mam problem jak kupilem auto w listopadzie 2012r to odpalał na dotyk teraz zaś już tak nie jest . Gdy po nocy chce rano odpalić almerke to muszę kręcic z 5-10 sekund zeby zapalila przejade z 10km moze 15km zgasze ja po jakis 30 minutach do godziny auto pali na dotyk jak zostawie dluzej na dworze na kilka godzinek znowu ciezko odpala co moze byc dodam ze jak zimny silnik to przy 3 tys obrotów sie dlawi jak sie rozgrzeje to juz nie. A i jeszcze to odpalam na benzynie i takie objawy bo na gazie mi nie odpali zimna. Czekam na propozycje co moze byc , z góry dziekuje za pomoc , pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 zakręć butlę od gazu, wypal gaz do końca i wtedy zobacz czy jest to samo, jaką masz instalację gazową?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 ale tego wczesniej nie bylo teraz tak sie dzieje , moze byc parownik stary i puszcze gaz do filtra i tak dlugo kreci ????? a co to da ze butle zakrece od gazu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 tak, może parownik popuszczać gaz i dlatego jest kłopot z odpaleniem, aby to wyeliminować, trzeba zrobić to co napisałem, i jak będzi epoprawa to znaczy, że czas na przegląd LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 dobra zrobie tak dzisiaj , parownik to napewno do wymiany bo bylem u gazownika i podlaczyl mi jakies urzedzenie do ust obortów i sie nie dalo ustawic bo membran juz prawie mowi ze nie ma to wzioł pod laptopa wpioł i to samo ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A dlaczego kolega zaśmieca dział Tino??? Może tak to przenieść ??? Przez odpowiednie osoby !!! Ja bym jeszcze sprawdził układ paliwowy i stan naładowania akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A dlaczego kolega zaśmieca dział Tino??? Może tak to przenieść ??? Przez odpowiednie osoby !!! zrobione faktycznie nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 [/size] zrobione faktycznie nie zauważyłem Ale do Ciebie DINO była tylko prośba. Natomiast uwaga to do krzysztofa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof198 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 nadal mam problem z odpalaniem długo kręci , wlałem pół zbiornika benzyny i to samo pompka dobra bo normalnie jedzie na benzynie , gaz zakręcałem i to samo ciężko pali , co jeszcze może być ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.