Gość marioborek Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Czy ktoś próbował zastosować filtr stożkowy w dieslu ? powinno to pomóc w łatwiejszym dotlenienu silnika , poza tym daje to przyjemny pomruk na wyższych obrotach .... robiłem to w benzynie ale nigdy w dieslu i to jeszcze turbo .. Co Wy na to ? jakie są wasze opinie , a może ktoś już to robił i podzieli się swoją wiedzą ... Pozdrawiam Edytowane 10 Marca 2013 przez marioborek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 nic ci to nie zmieni szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Wymieniaj filtr co 10-15 tys lub raz na rok i dla silnika to będzie zdecydowanie leprze. Podkręć motor zrób lżejszy wydech wstaw kute tłoki to i stożek się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 nie warto inwestowac w +20-30km za kwote ok 1200 zł choc ja o inwestycjach to nie powinienem sie wypowiadac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 jak chcesz stożek to mam coś dla Ciebie. Stożek K&N + dolot. Będzie pasował do Twojego samochodu. Sprzedam okazyjnie Ja dostałem to ustrojstwo w prezencie, lecz nie montowałem tego za stary już na takie coś jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioborek Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Wydaje mi się że stożek to prosta rzecz w primerze to chyba tylko jakaś przejściówka i zamiast kwadratowej puszki filtr za jakieś 50 zł i będzie silnik zasysał powietrze na okrągło , jest o tyle daleko od silnika że nie trzeba za bardzo izolować od ciepła . Carlos217 dzięki za ofertę ale jak będę robił to wole sam sobie wszystko podobierać.Ciekawi mnie tylko czy nie będzie żadnych ubocznych efektów , jakieś wywalanie błędu , powietrza za wiele itp. tak jak to jest z EGR dobrze było zaślepić ale podobno błąd wywala. Preston81 za taką kasę to boksa na chamowni wsawiają ... 4 lata temu.. i 40km przybywa , filtr to raczej 0.5 km ale za to ładnie brzmi , no i silnik ma powietrza do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Życzę powodzenia w pracy, Pamiętaj aby dobrać odpowiednią długość oraz średnicę rury doprowadzającej powietrze ze stożka, w innym przypadku, błędy komputera masz murowane na dzień dobry. Co do konkretnych wymiarów to służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 nie warto inwestowac w +20-30km za kwote ok 1200 zł choc ja o inwestycjach to nie powinienem sie wypowiadac:D Oj i to kolega nawet nie wie jak bardzo sie myli, że warto i to bardzo warto - zapraszam na jazdę próbną 30KM i 50 nm Wydaje mi się że stożek to prosta rzecz w primerze to chyba tylko jakaś przejściówka i zamiast kwadratowej puszki filtr za jakieś 50 zł i będzie silnik zasysał powietrze na okrągło , jest o tyle daleko od silnika że nie trzeba za bardzo izolować od ciepła . No i tutaj skucha. Jest tak goraco w kabinie silnika, że nie możesz dotknąć czegokolwiek. masz przewody do chłodnicy, które taż grzeją się masz ciepłe powietrze z chłodnicy wiejące na komorę silnika. Musiałbyś założyc puszkę która zasysa powietrze z zewnątrz a nie z komory silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Preston81 za taką kasę to boksa na chamowni wsawiają ... 4 lata temu.. i 40km przybywa nie to dzisiejsze ceny, 40km to chyba szczyt jak masz dobry silnik zeby wykulac z tego 1,9 dci a i na to bym nie liczyl trzeba bylo kupic bene w ogole inne auto moze odrazu z wieksza moca po kija kombinowac ?? i stozek do diesla to chyba bez obrazy z działu wiejski tuning - zero różnicy a co do powietrza ze standardowym filtrem zapewniam cie ze silnik ma dosyc , oczywiscie to tylko moje zdanie btw jwa to ile masz koni 160?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 150kucy i chyba 330niutków albo wiecej Coś takiego tylko ciut więcej http://www.kreatormocy.pl/wykresy/222-wykresy-renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 no to 30km + koszt ok 1000 zł lub wiecej ...opinie raczej mieszane na temat boxow chipów itp nie miałem nie wiem nie powiem kolega ma i zadowolony byl pierwsze 3 miechy pozniej mial jakies problemy z silnikiem - golf 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Ja popylam już ponad 4 lata i ponad 100000km i na motor złego słowa nie powiem. Naprawdę wbrew ogólnym opiniom 1,9 (mój po modyfikacji)to naprawde bardzo udany i sprawny, żwawy silnik. Nie mam założonego boxa bo to nie to samo co zmiana oprogramowania. Jak już wiele razy pisałem. Na chamowni przez kilka godzin testowali moje auto na różnych prędkościach dostosowując prędkość, ilość, jakość przedtrysku, zatrysku, podtrysku, wytrysku. Tylko prędkość maksymalna nie uległa zmianie. Wg ich zegara na scianie auto popylało 203 przed i 207 po modyfikacjach. Ale za to uległ potwornemu poprawieniu czas zbierania się do czegokolwiek od jakiegokolwiek momentu. To na prawdę jest warte swoich pieniędzy. Każdego następnego diesla na pewno będę siał wirusem. Edytowane 14 Marca 2013 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 a ja nie bede juz mial nigdy diesla chyba ze podbijemy USA i bedziemy kapac sie w ropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 A mnie się podoba ten wolny mruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 ostatnio czytałem trochę o zaworze blowoff do silnika 1.9 dci. Zastanawia mnie takie rozwiązanie, Czy to coś da w praktyce oprócz psss?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 A co to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=mflYieu0eOQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 ale ty jestes męczybuła po co ci to jak kulasz drezyne 80/h ?? to moje pytanko bedzie pss i nic wiecej o ile w ogole bedzie cos slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 jeśli kosztuje powyżej 1000pl to lepiej zaczipuj a jesli poniżej 100pln to bedzie pss i nic wiecej o ile w ogole bedzie cos slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 koszt ok 300 zł w dieslu kupa smiechu jak lubisz pss to proponuje komunikacje miejska co przystanek slychac jak kierowca pompuje hamulce lub tez zamyka drzwi slychac pssss albo gwizdek w rure wydechowa za 50 zł z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Wedle gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 koszt ok 300 zł w dieslu kupa smiechu jak lubisz pss to proponuje komunikacje miejska co przystanek slychac jak kierowca pompuje hamulce lub tez zamyka drzwi slychac pssss albo gwizdek w rure wydechowa za 50 zł z allegro Pamiętam takie czasy jak wszyscy jeździli fiaciszami 125, a elita jeździła polonezami, zakładało sie wtedy gwizdek od czajnika na rurę wydechową. To masz na myśli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 nie są specjalne gwizdki zakładane do wewnątrz rury wydechowej zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Jasna k**wa i sto milicjantów!!! Dobre, ale chyba już za stary jestem na takie głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 troche wiocha tak samo jak stozek w dieslu :0 tyle ze to daje jakis efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi