Carlos217 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 jakie efekt? jedyne co widzę to zaciemnia przelot rury wydechowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 efekt dzwiekowy.... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 no racja racja. Kupie sobie taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioborek Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Widzę że rozmowy trwają , nie śmiejcie się ze mnie że wpadłem na pomysł - storzek w dieslu ale ja już tak mam, że w każdym kolejnym samochodzie próbuję zrobić coś innego .Kiedys miałem astre kombi założyłem szeroke kapcie i ospojlerowałem na około , część to były przeróbki kitów z innych marek ale wygladał efektownie , nawet ktoś kiedyś pomylił go z subaru che , che . Potem mitsubishi , car audio i oświietlenie , neony diody .Toyota 2.2 diesel miała profesjonalnego boxa 161 koni 380 Nm bardzo energiczny silniczek zachowywał się jak benzyna dawał radę i zamykał licznik . Z konieczności miałem i nadal mam golfa IV z 1.4 tam założyłem stożek i wyiczolowałem go puszką i mimo że 75 km to mam wrażenie że jest żwawszy od primmery P12 i do tego przy przyśpieszaniu wydobywa się z silnika ładny bulgot . Stąd ten pomysł ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 ale nie piszesz o dieslu tylko o benie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 ładny bulgot? możne panewki się przycierały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 v8 to bulgocze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioborek Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 jasne V8 bulgocze ale często jest tak że słyszymy co chcemy usłyszeć i pewnie jest tak w moim przypadku . Wiadomo że prośćiej a czasami taniej kupić inny mocniejszy samochód niż przerobić stary . Ale warto czasami się pobawić i coś poprawić choćby jedynym plusem modernizacji miała być tylko satysfakcja że zrobiliśmy to sami i nie zniszczyliśmy samochodu a jak będzie po tym jeżdził lepiej to pełnia szczęścia . Na razie takie rzeczy schodzą aktualnie u mnie na dalszy plan bo drobne usterki zmuszają mnie do skierowania uwagi w innym kierunku . Ale jak już wszystko porobię (niech tylko zrobi się cieplej ) to zajmę się się ulepszaniem i upiększaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 no to zarzuc jakimis fotami w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 widziałem kiedyś na alegro transmiter, który oprócz normalnych jego funkcji posiadał opcje dodawania odgłosu silnika ale z tego co pamiętam V12. Ja osobiście nie lubię jak mi silnik bulgocze czy też głośno pracuje, ale to moje subiektywne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 kazdy lubi co innego :)majac v8 na pewno by mi sie banan rysowal na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 ta szczególnie na stacji jak będziesz go tankował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 gaz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 na gaz to można kuchenkę zasilać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) zdziwiłbys sie takie a8 z gazem zniknelo by ci z oczu w 10 sek nie wiem skad sypiesz takie dziwne texty nie miales wiec nie wiem skad ta nieuzasadniona pogarda...." tylko krowa nie zmienia zdania " spalanie takiego A8 z 4,2 l i 300km przy masie 2t to w miescie 20l na trasie 12 wiec pali sporo mniej niz p12 jedziesz w najwyzszym komforcie ze wszystkimi udogodnieniami dla ciekawosci powiem ci ze moj sasiad ma hummera h3 na gaz i jest bardzo zadowolony a zalozenie gazu w takim aucie to czyty objaw inteligencji , moglbys tak mowic majac spory zapas doswiadczenia w tym temacie i sporo osob tutaj sie w tym ze mna zgodzi , Edytowane 16 Marca 2013 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 przypominam, iż mieszkamy w Polsce. Przepisy ruchu drogowego stanowią, iż w mieście jeździmy 50km, po za terenem zabudowanym 90. Rozumiem przerost formy nad treścią.... Kupujesz samochód z silnikiem V8, robisz go na gaz. Nie rozumiem tego toku myślenia. Jak stać Cie na auto, to powinno stać Cie na jego utrzymanie, a nie biadolić o kosztach paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 to nie biadolenie a ekonomia się kłania i nowe typy rozwiązan - alternatywne , rozumiem ze jestes zdania ze gaz jest dla biedaków bo nie stac ich na utrzymanie auta heh dobre co powiesz mi o najnowszym AMG na gaz ? auto dla biednych czy ktos w koncu poszedł po rozum do głowy ?? nie widze sensu lac pb skoro mogę miec to samo za 50% mniej?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 @Carlos217, bez urazy, ale takie teksty o gazie i kuchenkach to takie nasze narodowe dobro, niektórych boli, ze ktoś jeździ taniej, do tego cały czas porusza się autem a nie piechotką lub rowerem bo szkoda paliwa, jak widzę, masz blade pojęcie o instalacjach jakie się teraz montuje, gdyby to był niszowy rynek dla biedaków, to nie rozwijał by się tak dynamicznie, myślisz, że przedsiębiorca posiadający kilka zestawów ciężarowych, to tez biedak i nie stać go na paliwo do jego aut???? bo jak pewnie się orientujesz, to zaczynają montować gaz do "traktorów" bo są mocniejsze i oszczędniejsze, no ale pewnie jak zauważyłeś to jakieś biedaki, co wyłuskali ostatni grosz na auto i dla oszczędności chce zamontować kuchenkę w aucie :D W innym wątku pisałeś, że TORQUE PRO, nie spełnił Twoich oczekiwać, bo nei znalazł błędów, które wyszukał inny fejs pod kompa, czyli myślisz, że ktoś wprowadzi na rynek program do diagnostyki za 20zł ????????, do tego na smartfona :D zejdź na ziemię, jak potrzebujesz czegoś nie za drogiego a dobrego to zakup tak jak ja DS708 i wtedy spełni pewnie Twoje potrzeby aż w nadmiarze, tylko niestety ale koszt tego scanera jest zdziebko wyższy niż TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Może i masz racje. Nie potrzebuje czegoś takiego jak wspominany przez Ciebie DS 708. Nie prowadzę warsztatu samochodowego. To co dłubię przy swoim aucie, traktuje jako hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 v8 to bulgocze :] HEMI to bulgoce V8 to tylko głośne bąki Krótko mówiąc chłopaki. Montujemy stożki w dieslach i zakładamy instalacje gazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 stozek to sobie na głowe zamontuje jak w koncu znajdzie sie jakis magik ktory powie mi co mam nie tak ze swoim cudem techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Chcesz mój. Będziesz miał dwa cuda do kompletu. Zostanie ci tylko do zdobycias 5 cudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 stozek to sobie na głowe zamontuje jak w koncu znajdzie sie jakis magik ktory powie mi co mam nie tak ze swoim cudem techniki No mam nadzieje, że dzis odpowiem Ci coś twórczego. Wtedy zmieniasz swój awatar, na taki ze stożkiem na głowie, pasuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) cos mi na lapku sie kisi przegladarka i dodawanie postow nie dziala... Edytowane 19 Marca 2013 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioborek Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Widzę , że w czasie mojej nieobecności trochę podniosła się temperatura , stożek tak mi strzelił do głowy, bo kiedyś widziałem diesla na ćwierć mili miał stożek, więc na pewno można a i w benzynie mam i żwawszy samochód ..... ale na razie jak pisałem w temacie rozbierania drzwi , ciągle coś się przytrafia w mojej P12 i teraz szybę mam na kiju od miotły . I na razie tak jak preston pisał stożek to mogę sobie zrobić, ale gdzie indziej ....Pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2013 przez Tofu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi