devon00 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Panowie mam problem z klamka pasazera lewy tyl...przymrozilo troche i zlapalo drzwi szarpnelem mocniej a drzwi i tak nie dalo sie otworzyc...dopiero od srodka drzwi puscily...klamka od zew zrobila sie luzna czy to wina linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie. Zapewne umyłeś auto myjką ciśnieniową na mroizie lub przed mrozem. Zaparkuj auto w garażu lub bokiem do słońca jak się nagrzeje to się rozpuści. I sie "LINKA "naprawi. Jesli nie musisz koniecznie używać tych drzwi poczekaj do ciepłej wiosny lub lata. Rozbież wtedy boczek i nasmaruj wazeliną techniczna cały zamek i mechanizm klamki. JAk rozebrac klamkę poszukaj i poczytaj Z boku drzwi jest czarodziejska dziurka, w którą trzeba włożyć śrubokręcik i poluzować blokade klamki. I wyciąga się całość mechanizmu. Ale to do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 pojawi sie + i pusci- bedzie ok to normalnie w nissanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 w sobote mylem auto myjka cisnieniowa. dzieki za info bo juz chcialem rozbierac tapicerke drzwi. na pogode na plusie sie nie zapowiada ale i tak tylko ja jezdze autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 No to do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon00 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 drzwi otwarte bez problemu...wiekszy problem byl z klapa z tylu przez 3 dni zero dostepu do bagaznika dopiero dzisiaj postal w sloncu to i klape udalo sie otworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 zawsze jak troche pojezdzisz bedzie ok bo auto sie nagrzeje ale jak zostawisz znow na dworze to bedzie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 drzwi otwarte bez problemu...wiekszy problem byl z klapa z tylu przez 3 dni zero dostepu do bagaznika dopiero dzisiaj postal w sloncu to i klape udalo sie otworzyc To popraw masowanie tylnych lamp I zapewne szykuje ci się rozbiórka tylnej blendy, żeby poczyścić zadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migact Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Z uwagi na fakt, że to mój pierwszy post to witam wszystkich forumowiczów. Primerą P12 1,9dci kombi jeżdżę od sierpnia 2013r. rok prod. 2004 po lifcie Mam podobny problem co Debemsciak, od ok tygodnia nie otwierają mi się lewe tylne drzwi po otwarciu z pilota, gdy otworze klamką ze środka to wszystko jest ok (otwierają się z obu stron, klamka zewnętrzna nie jest luźna) do momentu kiedy znowu zamknę auto pilotem lub przyciskiem z konsoli środkowej wewnątrz. Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć jak to naprawić, jak zdjąć boczek z drzwi jeżeli potrzeba? Dodam, że auto parkuje w garażu (+17 stopni C). Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Prawe tylne drzwi u mnie robią taką rzecz - od zawsze. Jak otworzę pilotem, nie mogę klamką zewnętrzną otworzyć drzwi dopóki ich nie docisnę. Jak drzwi docisnę, to otworzę klamką zewnętrzną. Te jedne drzwi tylko tak robią. Dodatkowo przeprowadziłem test. Auto zamknięte, drzwi dociskam mocno ręką, otwieram pilotem, puszczam drzwi, otwieram normalnie klamką zewnętrzną. Od zawsze to mam i nie mam nie chu-chu pojęcia dlaczego. Drzwi rozbebeszone, zamek czysty, linki też - przesmarowane wszystko. A robi dalej jaja. Po otwarciu pilotem, i dociśnięciu drzwi słychać charakterystyczne cyknięcie, jakby drzwi przy poprzednim zamykaniu były słabo domknięte. Nawet jak wcześniej walnę nimi, jak to się mówi, jak za teściową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 widać ta przypadłość jest nagminna w Primerach, po prostu Ten Typ Tak Ma :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migact Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Tak sobie myślę, że skoro zamek działa to może konieczna jest tylko jakaś regulacja tylko gdzie i czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 W starszych samochodach można było regulować to ucho na słupku karoserii. W P12 tego się nie da zrobić. Chyba że rozpiłować otwory w uchu które włazi w zamek. Nie wiem. Ogólnie, to tak wygląda (u mnie w tylnych prawych drzwiach) jakby za mocno ODciskały uszczelki w drzwiach całe drzwi od karoserii. Jak pisałem - drzwi dociśnięte robią ciche "pstryk" i dają się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi