Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ustawienie

Gość biedronka4610
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość biedronka4610

Posiadam primere z 2004 1,8B po lifcie.Czy ktos wie do czego jest to ustawienie,dodaję zdięcie.Z góry dziękuję.post-64584-0-21023100-1363199150_thumb.jpg

Witam ponownie.Zamieszczam kolejno zdięcia do tego ustawienia,Pierwszą czynnością jest przycisk info,oraz obracamy w prawo lewe pokrętło (volume).

post-64584-0-26269100-1363449573_thumb.jpg

post-64584-0-80945600-1363449593_thumb.jpg

post-64584-0-63791700-1363449613_thumb.jpg

post-64584-0-32415700-1363449633_thumb.jpg

Edytowane przez biedronka4610

a czasem, nei odpowiada, za podgłaśnianie podczas jazdy?? w zalezności od prędkości?

Czy aby wejść w te ustawienia nie było wcześniej czegoś w stylu "light adjust" "light angle" lub coś podobnego ze słowem "light" lub "beam", bo jak tak to jest to regulacja kąta doświetlania zakrętów.

Gość biedronka4610

Czy aby wejść w te ustawienia nie było wcześniej czegoś w stylu "light adjust" "light angle" lub coś podobnego ze słowem "light" lub "beam", bo jak tak to jest to regulacja kąta doświetlania zakrętów.

Właśnie nie pamientam z jakiego ustawienia,na pewno są to systemowe.

Ustawianie kąta

Wybierz +/- i ustaw w przypadku gdy auto wykonuje mniejszy/większy skręt niż aktualnie ustawione (mniejszy/większy należałoby przetłumaczyć jako ciaśniejszy/szerszy zakręt)

Tak by się to tłumaczyło dosłownie, ja to tylko mogę dopasować do aktywnego doświetlania zakrętów.

Gość biedronka4610

Ustawianie kąta

Wybierz +/- i ustaw w przypadku gdy auto wykonuje mniejszy/większy skręt niż aktualnie ustawione (mniejszy/większy należałoby przetłumaczyć jako ciaśniejszy/szerszy zakręt)

Tak by się to tłumaczyło dosłownie, ja to tylko mogę dopasować do aktywnego doświetlania zakrętów.

Skontroluje w jakie to było kolejne ustawienie,dodam zdięcia jak je wykonam.

Idąc Twoim tropem uznałbym to za doświetlenie pobocza ze względu na stronę kirownicykierunku jazdy.

Może W anglikach jest taka opcja jak przyjadą do świata ludzi co by nie drażniczz oczu??

Edytowane przez jwa

ogólnie chodzi chyba o ustawienie jakis kątów nie jest to opcja do spryskiwaczy xenonów? zeby je jakos ustawiac z automatu?? tylko gdybam??

Też mam taką opcje i jest to jakieś ustawienie nawigacji. Przypuszczam, że ustawia się tym naddawanie na zakrętach żeby GPS nie świrował

a czasem, nei odpowiada, za podgłaśnianie podczas jazdy?? w zalezności od prędkości?

napisz jeszcze proszę w jaki sposób dobrałeś się do tego typu ustawień?

ja miałem w P11.144, trzeba było wcisnąć i przytrzymać pokrętło od włączania i dopiero przekręcić zapłon, pojawiały sie opcje dodatkowe

Gość Mateusz_P11_144

ja miałem w P11.144, trzeba było wcisnąć i przytrzymać pokrętło od włączania i dopiero przekręcić zapłon, pojawiały sie opcje dodatkowe

Dino jakie pokrętło??:)

wkładasz bambosze :D bierzesz swojego ulubionego pilota z breloczkiem PlayBoy :D i idziesz do nismo, otwierasz central, łapiesz za klameczkę :D o wsiadasz do środka :D następnie, wciskasz pokrętło opisane wyżej, wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz, cały czas trzymając pokrętło, i ukazują sie ukryte opcje ustawień :D miedzy innymi zgłaśnianie radia podczas przyspieszania :D

Gość Mateusz_P11_144

O przepraszam,nie mam breloczka z playboy'em lecz z nissmo i z shell'a ;)

Oto dowód. Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione tosterem ;):dribble:

A i nie że się chwalę ale tak,mam oryginalnego Windowsa :devil:

zdjcie0125k.jpg

A na poważnie-idę sprawdzić bo akurat dzisiaj wstawiłem Primcie do garażu do domu a nie do blaszaka ;))

Niestety Dino ale nie działa ;))nic się nie pojawia ;(

niemożliwe, trzymasz wciśnięte?? u mnie działało

też mam ori windę :D :D

Gość Mateusz_P11_144

a czekaj. wsiadam, wciskam pokrętło,trzymam wciśnięte,wkąłdam kluczyk do stacyjki, przekręcam na obieg prądu i po puszczeniu przycisku nic się nie dzieje tylko radio się włącza i muzyka gra ;)

i nie zmienia się wyświetlacz???? przytrzymaj chwilę po przekręceniu na zapłon,

Gość Mateusz_P11_144

no nic się nie dzieje ;)

próbowałem z trzymaniem 30 sek i nic ;) zawsze po puszczeniu przycisku włącza się radio, napis nissan wait i zaczyna grać ;)

Jeżeli już chodzi o ustawienia komputera to może powiecie mi co to jest ta nie zaznaczona opcja?

jest to ekran samo diagnozy. Widzisz wszystkie podzespoły które można sprawdzić. Wciskając OK wchodzisz w dodatkowy ekran.

Pytałem o tą nie zaznaczoną opcje (bez zielonego kwadracika). A poza tym wciskając OK na jakiejkolwiek opcji pyta się o jakąś płyte DVD której nie mam.