Gość bartosz_bb1 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 WITAM! KUPIŁEM NIEDAWNO POWYPADKOWĄ NAVARĘ D40 (USZKODZONE CHLODNICE,LAMPY,ZDERZAK).PO NAPRAWIE ,W CZASIE NABIJANIA KLIMY ZAUWAŻYŁEM ŻE NIE DZIAŁA NADMUCH.PRZEPALONE BYŁY DWA BEZPIECZNIKI 20A KTÓRE SĄ PRZYCZEPIONE DO ZBIORNICZKA(SĄ W TAKIEJ OBUDOWIE RAZEM JEST ICH 3).PO WYMIANIE TYCH BEZPIECZNIKÓW DALEJ NIE DZIAŁA NADMUCH.PROSZĘ O JAKĄŚ RADĘ POMOC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zohan Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A co tutaj radzić? Silnik wiatraka się skończył (szczotki, komutator itp). Pół roku temu miałem to samo w d22 - na początku walnięcie piąchą w obudowę wiatraka pod schowkiem doraźnie pomagało ale w końcu przestał reagować. Wykręciłem go, rozebrałem na podstawowe części i okazało się, że komutator cały porysowany i nadpalony = koniec silnika (pełno syfusię tam przez lata nagromadziło, o dziwo szczotki były jeszcze ok). Kupiłem używkę (z innego typu nissana) za 18zł (słownie osiemnaście) i hula. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.