goo Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam, po zimie mam problem z drzwiami z tyłu, nie mogę ich otworzyć (w żaden sposób ) . Miałem w zimie problemy, gdyż 2-3 razy spadł marznący deszcz ... problem dotyczył wszystkich drzwi ale tylko te nadal się nie otwierają. Muszę rozkręcić boczek, jest to niemożliwe ... muszę piewr je jakoś otworzyć (awaryjnie). Coś w środku musiało sie rozłączyć ... pierw przymarzło a podczas próby otwarcia spadło, rozłączyło sie lub po prostu zepsuło. Czy ktoś spodkał się z podobnym problemem ? Nissan T-30 2.0 ben. 2001 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 wstaw gdzieś do garażu z plusową temp! zanim rozkręcisz boczek może być garaż marketowy byle było trochę cieplej. opcja2: weź przedłużacz i suszarkę, podgrzej w miejscu zamka - też pomoże typowy objaw u Xa - było już o tym na forum, później poszukam tematu, tymczasem delektuję się herbatką z rumem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goo Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 już tego próbowałem .... coś w środku musiało się rozpiąć, rozłączyć .... żeby dostać się do boczku muszę pierw otworzyć drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzynka Edyta Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 To nie dotyczy problemu goo, ale przy okazji tego tematu: polecam tak w ogóle silikonem potraktować uszczelki drzwi i klapy bagażnika. Silikon w sprayu lub na gąbce - zależy jaki jest dostępny - działają oba, tzn. drzwi nie przymarzają. Widziałem kiedyś jak ktoś szarpał się z drzwiami na mrozie i w końcu otworzył, ale oderwał kawałek uszczelki która przymarzła do drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Tw już tego próbowałem .... coś w środku musiało się rozpiąć, rozłączyć .... żeby dostać się do boczku muszę pierw otworzyć drzwi Masz pewnie taki sam problem jaki miałem ja i opisałem go w poniższym wątku: http://forum.nissank...wi/#entry768705 Po raz kolejny proszę o używanie narzędzia do wyszukiwania, bo co jakiś czas w kółko piszemy o tych samych problemach zakładając kolejne wątki zamiast rozwijać jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oguh Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Mimo wiosny u nas już -12,5st C i spada, tylne drzwi od strony kierowcy przymarzły, otworzyłem je ale nie dało się ich zamknąć, bo odbijały. A więc włączyłem i wyłączyłem centralny przy otwartych drzwiach, potem drzwi zamknąłem, ale już nie chcą się otworzyć, a centralny ich do konca nie otwiera - widać to od środka. Czy wg Was wystarczy rozmrożenie suszarką czy moze zamek się zepsuł? Miał ktoś podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komosinskijunior Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Tak jak pisze debeściak- przerabiałem tej zimy temat trzykrotnie przez swoje lenistwo( nie chciało mi się w porę rozkręcić boczka drzwi). Dobrze Ci radzi wstaw na 1-2 noce do ciepłego garażu i problem sam zniknie dodatkowo co jakiś czas poruszaj sterowaniem w drzwiach kierowcy centralnym zamkiem. Po prostu te konkretne drzwi Ci się ZARYGLOWAŁY. Elektryka tak od cobie z dnia na dzień nie siada nie dając wcześniejszych oznak. Winą za to jest odpowiedzialny stary zjełczały smar w zamku.Ps. Nie dostaniesz się do niego nie rozbierając boczku. Psikanie samym smarem w sprayu w okolice rygla nie pomaga- gdyż sam odpowiedzialny element rygli jest dalej. Info: do Kolegi OGUH- Tak pomoże na 100%- ja po raz pierwszy wchodziłem przez drzwi pasażera, nagrzałem go ciepłym ogrzewaniem w środku i ruszałem centralnym ryglem przy kierowcy aż odpuścił. Pozdrawiam Kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.