Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pojemność baku

cocroack
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

komp jest w stanie wykazac czy z przeplywka jest wszystko ok? dzisiaj mialem miec kasowany blad czujnika ale gosc przedluzyl sobie swieta i bede jechal do niego jutro rano

Gość Mateusz_P11_144

Nie. W kompie tylko Ci pokaże warunkowo że jest błąd.
Żeby sprawdzić czy to na bank przepływka to musisz ją zmierzyć multimetrem

Może tez byc sonda Lambda padnięta ;)
Ale to już mpowinno wyjśc na kompie ;)

Tu masz topic o przepływce.
http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/74626-p12-18-padniety-przeplywomierz/

Edytowane przez Mateusz_P11_144

sondy sa ok to pamietam ze sprawdzal na kompie

poczytalem temat ale nie wiem czy podejme sie tego sam mam to auto nie cale 2 miesiace i nawet nie znam silnika gdzie co jest :/ w audi robilem rozne cuda ale tam silnik znam na pamiec...jest gdzies manual co gdzie jest co rozkrecic z tym przeplywomierzem

Ale nie koniecznie w benzynie.

Ale jeśli kolega devon jeździ tylko 14 km w jedną stronę to ja bym się tym spalaniem nie przejmował. bo na tak krótkim dystansie jest to wszystko nie mierzalne. A pewnie za dwie chwile zacznie mu siadać elektryka bo w tak krótkim terminie nie doładuje się akumulatora. Chyba, ze te 14 km robi w dwie godziny ;)

auto nie sluzy mi tylko do pokonywania odcinka 14 km w jedna strone...czesto tez wpadam na autostrade i smigam odcinki po 80 km

Gość Mateusz_P11_144

Ale nie koniecznie w benzynie.

Ale jeśli kolega devon jeździ tylko 14 km w jedną stronę to ja bym się tym spalaniem nie przejmował. bo na tak krótkim dystansie jest to wszystko nie mierzalne. A pewnie za dwie chwile zacznie mu siadać elektryka bo w tak krótkim terminie nie doładuje się akumulatora. Chyba, ze te 14 km robi w dwie godziny ;)

No wiesz... Ja Cie tu dowartościowuję a Ty mi z takimi tekstami wylatujesz ;D

robię Ci renomę znawcy P12 ;)

jutro bede u majstra od kompa zobaczymy co dalej mam nadzieje ze przygoda z czujnikiem zmiennych faz rozrzadu zostanie zakonczona pozytywnie

blad skasowany w pon w przyszlym tyg mam znowu podjechac zeby sprawdzic czy nie wrocil...panowie mam pytanko jak wrocilem od magika od kompa dopiero zwrocilem uwage ze jak auto jest na jalowym biegu spalanie wedlug tych kresek na kompie pokazuje okolo 15 litrow? to normalne? chodzi mi o te kreski po prawej stronie jak wcisniemy INFO zeby sprawdzic srednie spalanie auta

To jest spalanie chcwilowe. jak bedziesz jechał i dasz w palnik to tesz skoczy na maxa. A jak stoisz to auto pali na maxa ;) spoko ten typ tak ma :dribble::nissan2:

• 4 tygodnie później...

witam

ja dzis poraz pierwszy zlitrazowalem swojego nissanka na dystansie 307 km jazdy prawie wylacznie po autostradzie , rano zalalem iles tam do baku tak ze wskaznik pokazal mo rowno polowe baku, po przejechaniu owych 307 km zostala mi jeszcze cwiartka baku wiec zakladajac ze bak ma 50 litrow to mi spalil sumie jakies 12,5 litra co daje niecale 4,2 litra na sto kilometrow a komputer pokazuje mi ze spalil 5,9 litra  i w co tu wiezyc? tak czy inaczej osobiscie jestem zadowolony

Gość Mateusz_P11_144

witam

ja dzis poraz pierwszy zlitrazowalem swojego nissanka na dystansie 307 km jazdy prawie wylacznie po autostradzie , rano zalalem iles tam do baku tak ze wskaznik pokazal mo rowno polowe baku, po przejechaniu owych 307 km zostala mi jeszcze cwiartka baku wiec zakladajac ze bak ma 50 litrow to mi spalil sumie jakies 12,5 litra co daje niecale 4,2 litra na sto kilometrow a komputer pokazuje mi ze spalil 5,9 litra  i w co tu wiezyc? tak czy inaczej osobiscie jestem zadowolony

Tak się kolego nie litrazuje auta ;)

Bo tak naprawde nadal nie wiesz ile wlałeś.

Jeździj sobie nadal na tym paliwie,jak tylko zaświeci sie rezerwa skasuj licznik i zalej konkretną ilośc np równe 12 litrów. Jeździj znów aż do zapalenia rezerwy i wtedy prosty rachunek i Ci wyjdzie ile pali ;)

Bo to co Ty zrobiłes to raczej na oko ;)

Witam

Wiem ze tak sie tego nierobi i ze jest to niedokładnie ale niemialem na te chwile wsiumie innej możliwości bo paliwo mi jeszcze w baku zostało teraz tak jak napisałeś muszę poczekać do rezerwy i zalać od nowa, niestety narazie w żadna dłuższa trasę niebede jechał

Pozdrawiam

Prawidłowe obliczenie jeśli zalać cały zbiornik az wyłączysie pistolet, prowadzić w pewnej odległości jakis przebieg znowu zapełniać paliwa az wyłączysie pistolet na tej samej kolumnie, a następnie, matematyka. :wave:

Edytowane przez genad2109

Prawidłowe obliczenie jeśli zalać cały zbiornik az wyłączysie pistolet, prowadzić w pewnej odległości jakis przebieg znowu zapełniać paliwa az wyłączysie pistolet na tej samej kolumnie, a następnie, matematyka. :wave:

Od strzału pistoletu zależnie od pory roku można wlać od 2 do 5 litrów ropy.

Jędza strasznie się pieni i nie jest to miarodajne. Najlepiej lać pod korek tak by było widać płynna ciecz.

witam ponownie

i zlitrazowalem poraz kolejny autko, tym razem jednak 2 razy i efekt ten sam na miescie pali mi 6,5 l za pie3wszym razem a za 2gim spalil mi 7 za kazdym razem lalem paliwo pod korek wiec niema mowy o jakiejs wiekszej pomylce, ale co ciekawe to komputer mi bardzo ale to bardzo zawyza zuzycie paliwa bo prawie 1,5 litra na 100km musze przyznac ze jestem tym bardzo zaskoczony bo9 ozbieznosc jest ogromna, w innych waszych postach czytalem ze komp zawyza o jakies 0,5l wiec moje zdziwienie tym wieksze ze muj zawyza az tyle, a jak& uz napisalem wczesniej o pomylce niema mowy bo zakazdym razem lalem pod korek tak ze ropa prawie sie wylewala

pozdrawiam

Gość Mateusz_P11_144

witam ponownie

i zlitrazowalem poraz kolejny autko, tym razem jednak 2 razy i efekt ten sam na miescie pali mi 6,5 l za pie3wszym razem a za 2gim spalil mi 7 za kazdym razem lalem paliwo pod korek wiec niema mowy o jakiejs wiekszej pomylce, ale co ciekawe to komputer mi bardzo ale to bardzo zawyza zuzycie paliwa bo prawie 1,5 litra na 100km musze przyznac ze jestem tym bardzo zaskoczony bo9 ozbieznosc jest ogromna, w innych waszych postach czytalem ze komp zawyza o jakies 0,5l wiec moje zdziwienie tym wieksze ze muj zawyza az tyle, a jak& uz napisalem wczesniej o pomylce niema mowy bo zakazdym razem lalem pod korek tak ze ropa prawie sie wylewala

pozdrawiam

MÓJ :D

W benzyniakah terz zawyrza kompóter. Pszynajmniej w mojim. Zawsze pokazuje wiencej, czasem nawet właśnie pułtora litra paliwa wiencej. Mały błond jest w trasie, w mieście bardziej oszókać potrafi. Widać taki órok tego kompótera.

P.S. Sorry Mateusz, ale nie mogłem się oprzeć :) Swoją drogą piekielnie trudno pisać tak z błędami :) Po co Oni tak piszą i się męczą i zastanawiają żeby napisać źle, jak można spokojnie, bez wysiłku pisać dobrze.

P.P.S. Pomijając kwestie dysleksyjno-dysgraficzne - przecież edytor podkreśla każde błędne słowo - tak trudno poprawić?

Edytowane przez PawelSalata

Gość Mateusz_P11_144

Ja jako że mam humanistyczno-techniczny umysł zwracam szczególnie na to uwage i nawet mały błąd od razu rzuca mi się w oczy i razi :)

Ja miałem kolege ze szkolnej ławki co pisał przez 4 lata szkoły "ktury"
Nie wiem czy dla jaj później to robił ale miałem z niego ubaw na polskim.
A się w 3 klasie okazało że ma dysleksje ;)

witam ponownie

pozdrawiam

bo te japońskie komputery tak mają, n nyskach zawyżają, a w notach zaniżają, z drugiej strony ciekawy jestem jak liczy spalanie na postoju, wiekszość aut na postoju pokazuje w litrach na godz. ( l/h), nasze nyski pokazują maks spalania chwilowego, może tam jest byk w obliczaniu spalania średniego.

Gość mirekg9

W benzyniakah terz zawyrza kompóter. Pszynajmniej w mojim. Zawsze pokazuje wiencej, czasem nawet właśnie pułtora litra paliwa wiencej. Mały błond jest w trasie, w mieście bardziej oszókać potrafi. Widać taki órok tego kompótera.

P.S. Sorry Mateusz, ale nie mogłem się oprzeć :) Swoją drogą piekielnie trudno pisać tak z błędami :) Po co Oni tak piszą i się męczą i zastanawiają żeby napisać źle, jak można spokojnie, bez wysiłku pisać dobrze.

P.P.S. Pomijając kwestie dysleksyjno-dysgraficzne - przecież edytor podkreśla każde błędne słowo - tak trudno poprawić?

Ja jako że mam humanistyczno-techniczny umysł zwracam szczególnie na to uwage i nawet mały błąd od razu rzuca mi się w oczy i razi :)

Ja miałem kolege ze szkolnej ławki co pisał przez 4 lata szkoły "ktury"

Nie wiem czy dla jaj później to robił ale miałem z niego ubaw na polskim.

A się w 3 klasie okazało że ma dysleksje ;)

Panowie, czasem trzeba być trochę wyrozumiałym. Zobaczcie skąd pisze - nie wiadomo ile tam już jest, czy ma polską klawiaturę. Ale wiem, przegapiliście profil - też czasami mi się to zdarza.

Edytowane przez mirekg9