Gość jojo741 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 w Primera P11.144 1,8 muszą zgrywać się dwa czujniki. Jeden z nich to czujnik wałka rozrządu ale nie wiem jak nazywa się ten drugi. Pali się check mechanik mówi, że obydwa muszą być z tej samej partii. Nowe orginały są drogie więc szukam używek, ale z jednego auta. Jeśli możecie to proszę pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU KORBOWEGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A no korbowego Ale one nie musza się zgrywać To sa osobne dwa elementy,które jedynie wartości dają a nie współgrają ze sobą. Wymienia się czujnik położenia wałka rozrządu a wału korbowego się zostawia i odwrotnie,chyba że masz oba zepsute :)Z zamiennikami to tak że...ich nie ma Do diesela próbowano z zamiennikiem z opla ale średni się spisuje to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Jeżeli dobrze pamiętam to w Primerze P11.144 czujnik położenia wałka rozrządu jest taki sam jak położenia wału korbowego. Mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 jojo741 tak jak kolega wyżej napisał czujniki w 1.8 są takie same więc zamień je i zobacz jaki błąd wywali jak ten sam lub też nie odpali to czujnik walnął a jak inny to prawdopodobnie czeka cie wymiana rozrządu koszt ok .1000 zł a tak pozatym to poczytaj troche na forum bo to jest temat rzeka z tymi 1.8 a nie odrazu na tacy wszystko podane proponuje zamknąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Właśnie u mnie wyskoczył błąd czujnika położenia wałka rozrządu, wymieniłem na nowy a check nie zgasł. Okazało się że rozrząd. Łańcuch był wyciągnięty o mniej więcej dwa ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebac Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 U mnie wyskoczył błąd położenia wału korbowego, podjedź do ASO Nissana i niech sprawdzą po nr VIN czy nie byłeś objęty akcją darmowej wymiany - bezterminowa akcja z 2004 roku - u mnie sprawdzili i wymienili na oryginał za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Fakt, słyszałem o tym od jednego właściciela Primery, że tak robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 ja też obstawiam rozrząd, tylko pamiętajcie tylko i wyłącznie oryginał koszt samego łańcucha ok 900zł ) miałem podróbę i się rozleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ja to znam w inne wersji:Benzina do samochodów,Nafta do traktorów; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyomaj Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 ja też obstawiam rozrząd, tylko pamiętajcie tylko i wyłącznie oryginał koszt samego łańcucha ok 900zł ) miałem podróbę i się rozleciał po ilu kilometrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi