Gość alilee Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Panowie chciałbym upewnić sie u zródła, czy P12 miała również montowany silnik 2,2 produkcji japońskiej z bezposrednim wtryskiem i łancuchem rozrządu (stosowany też w almerze Tino), oprócz tego francuskiego 2,2 z laguny na pasku z common railem? jak wychodzi usterkowośc tego motoru? mam nadzieje że jego panewki nie trapią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Były dwa rodzaje 2,2. Ale czy ten drugi TD to wersja japońska nie wiem. Daruj sobie p12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Były. Ja mam taki silnik listwa DENSO wtryski tak samo i rozrząd na łańcuchu rocznik 2002. od 04.2003 bodajże weszły 139KM 2.2 dCi ale czy to jeszcze były japońskie to dokładnie nie wiem wydaję mi się że tak bo te od laguny miały chyba 150 KM i nie trafiały one pod maskę p12... A dlaczego ma sobie darować p12 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Bo z ladnej miski sie nie naje, P12 jest ladna, przyjemna ale droga w utrzymaniu i bardzo usterkowa , wystarczy poczytac posty na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Coż za piękne porównanie Coż za piękne porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aachener Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Panowie - P dwunastka z pewnoscia idealem niezawodnosci nie jest ale w porownaniu do moich znajomych, ktorzy mieli o wiele wieksze problemy z Passatami, Golfami czy Vectarmi (aby byla jasnosc byly to samochody kupowane w salonach wiec bezwypadkowe) Primerka naprawde prezentuje sie niezle. Mialem juz pare Nissanow i nigdy samochod nie zawiodl mnie w trasie, owszem zdarzaly sie problemy - u mnie np. z masa tylnych lamp czy cewkami ale zawsze Primerka dowiozla mnie co celu. A tak z ciekawosci to tak krytykowane za usterkowosc Fiaty (konkretnie Brava i Stilo) z moich doswiadczen okazywaly sie o wiele bardziej bezawaryjne niz Primera czy tez wspomniane samochody niemieckie. Nie bede sie juz rozpisywal o przejsciach mojego kolegi z Toyota Avensis. Tak wiec chyba nie ma reguly, byc moze wiele zalezy od danego egzemplarza i sposobu eksploatacji. Fakt, ze P12 to juz nie ta jakosc co P 10 i P 11 ale moim zdaniem nie mozna mowic ze P12 to samochod o ponadprzecietnej usterkowosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Być może nie jest w p12 ponadprzeciętna usterkowość. Ale częstotliwość i powtarzalność usterek staje się upierdliwa i uciążliwa dla kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yauheni Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Co do p12 .... nie ma cudów! Każdy samochud psuje sie! POWTARZAM KAŻDY! Badz to Mercedes, badz to fiat.... tylko koszty napraw sa inne Tak i Nissan ma swoje mocne strony tak i slabe, obaj silniki 2.2 diesla sa Japonskie i nic nie ma wspólnego z Laguna, moze tylko ze CR jest jednakowe i to wszystko. Nissan daje rady!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Pierwszy dobry silnik dCi to jest 2,0 150 km który jest obecnie w Lagunie III . Ten 1,9 dci jest wadliwy ale jak się dba o auto to posłuży ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Pierwszy dobry silnik dCi to jest 2,0 150 km który jest obecnie w Lagunie III . Ten 1,9 dci jest wadliwy ale jak się dba o auto to posłuży ci I tutaj popieram przedmówcę. Niewiedzieć czemu mój motor jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Proponuję kupić P12 w benzynie i będzie po problemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 No też nie do końca jeśli chodzi o p12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Ja nie narzekam na swoją P12 1.8 benzyna z gazem. Jak ktoś kupi zajechane autko to nawet z bmw,audi czy mercedesem będą problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 A ja nie narzekam na Diesla... I tak możemy polemizować do przyszłego roku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi