siara74 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam mam pytanie jakie amortyzatory polecacie do terrano 2 2.7 tdi ,w moim trochę huśta i 2 razy dobił na dużych poprzecznych nierównościach , muszę też odrobinę podnieść przód na drążkach -śruby podkręcicc na drążkach bo przód jest niżej niż tył -śruby mam dokręcone na maxa więc trzeba będzie przestawić mocowania , może ktoś ma rysunek i lub opis jak t zrobić ,i o ile zębów przestawić żeby unieść auto o około 30-40 mm z góry dzięki za podpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 witaj generalnie to byś poczytał trochę bo wszystko gdzieś kiedyś było, jeździłeś wcześniej tego typu samochodami bo może ci się tylko wydaje że buja ... to nie osobówka, dobijanie to koniecznie kwestia amortyzatorów, raczej drążki o których piszesz jakiego rodzaju odpowiedzi oczekujesz odnośnie amortyzatorów ? mamy ci firmę / nazwę producenta podać ? nie ma jak zawsze jedności ze tylko to jest dobre, omijasz to co ogólnie jest znane jako byle co. Chyba ze coś planujesz i chcesz dłuższe ? tak w skrócie przestawienie drążków to musisz poprzeczkę z ramy wyciągnąć żeby to zrobić bo drążki po dobroci nie wyjdą z wahaczy, przestaw o tyle żeby złapać śrubami, ale to nie jest tak że sobie podkręcasz drążki i koniec roboty. to co mówisz świadczy o tym że drążki już umierają. w dziale terrano są podpięte serwisówki zajrzyj co jak wygląda, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 amortyzatory mają być sprawne. Jak są sprawne to nie buja... zbytnio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz87 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Wlasnie odnośnie amorow planuje kupić na przód tylko nie wiem jakie czy gazowe czy olejowe czy olejowe-gazowe jakie były by najlepsze i dobrze tłumy granie itp itd.. z góry dziękuję.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Mój wujek założył olejowo gazowe i smiga juz 5 latek i jest zadowolony.firma monroe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jeżdżę na Monroe 4 rok i złego słowa nie powiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz87 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Dzięki chłopaki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 ja również polecam MONROE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.