MiaZ Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam. Dokładniej chodzi o wysuwanie płyt z odtwarzacza. Dzis wcisnałem przycisk i usłyszałem tylko chrobotanie płyty. Nie wysunela sie i przelaczyło sie na radio.próbowałem kilkanaście razy zawsze to samo. Czasami po właczeniu stacyjki zaskoczy muzyka na płycie. Miał ktoś podobny problem? warto to naprawiać ? czy kupić sprawny na allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 rozebrać napęd. Wyjąć płytę. Zamontować ponownie. W tego co wiem to przypadłość tych napędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiaZ Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 dzięki, spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janekzet Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Carlos217 - to nie takie proste jak napisałeś. Jeżeli jest problem z wyjęciem płyty to kółko zębate napędzające wałek gumowany służący do wciągania i wysuwania płyty, obraca sie na tym wałku z pewnymi oporami ale nie powstaje odpowiednia siła mogąca wysunąć płytę. Trzeba zablokować to kółeczko na wałku. Najlepiej na końcówkę wałka ( gdzie znajduje się kółko zębate) dać kroplę kropelki lub innego cyjanoakryla i mechanizm będzie naprawiony. Oczywiście należy to zrobić bardzo precyzyjnie. Mój mechanizm tak naprawiony działa prawie rok. Mechanizm uszkadza się przy gwałtownym wkładaniu płyty lub próbie włożenia płyty gdy wyłączona jest stacyjka. Na forum już raz to opisywałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy8401 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam mam to samo w Almerze N16, Rozebrałem radio i stwierdziłem że z moją wiedzą w tym temacie nic nie poradzę. Więc postanowiłem kupić używane na allegro cena ok 200zł lub naprawić moje w serwisie RTV. W końcu jednak zdecydowałem się na coś zupełnie innego i kupiłem transmiter FM i jestem naprawdę zadowolony bo za cenę ok 30 zł słucham sobie mp3 w naprawdę niezłej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janekzet Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 siwy8401 - transmiter FM to porażka - no chyba , że w ogóle nie zwraca się uwagi na jakość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy8401 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Też tak myślałem dopóki nie kupiłem. Nie jestem audiofilem, ale głuchy też nie jestem jakość jak z z bardzo dobrze nadającej stacji radiowej nie mam problemu z odsłuchem w całym zakresie od niskich po wysokie tony. słucham mp3 min 256kb/s. i naprawdę jest nieźle trzeba tylko kupić odpowiedni transmiter. Bo niektóre są naprawdę porażką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janekzet Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Próbowałem paru transmiterów , ale na dłuższą metę nie dało się tego słuchać. Teraz mam xcarlinka i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 O Panowie odsylam do instrukcji przeszczepu napedu cd. Jest na tym forum pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Jest gdzies na forum jak naprawic naped -przypadlosc tych cd.Ja zrobilem wedlug instukcji i dziala .Potrzeba tylko zaopatrzyc sie w klej -kropelka lub podobny do plastiku ,skleic i cieszyc sie ze wypluwa lyb wciaga plytke ,dziala juz ponad 2 lata jak naprawialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 W razie czego mam całe radio na sprzedaż wraz z tunelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi