Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z odtwarzaczem CD

MiaZ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dokładniej chodzi o wysuwanie płyt z odtwarzacza. Dzis wcisnałem przycisk i usłyszałem tylko chrobotanie płyty. Nie wysunela sie i przelaczyło sie na radio.próbowałem kilkanaście razy zawsze to samo. Czasami po właczeniu stacyjki zaskoczy muzyka na płycie. Miał ktoś podobny problem? warto to naprawiać ? czy kupić sprawny na allegro ?

rozebrać napęd. Wyjąć płytę. Zamontować ponownie.  W tego co wiem to przypadłość tych napędów.

Gość Janekzet

Carlos217 - to nie takie proste jak napisałeś. Jeżeli jest problem z wyjęciem płyty to kółko zębate napędzające wałek gumowany służący do wciągania i wysuwania płyty, obraca sie na tym wałku z pewnymi oporami ale nie powstaje odpowiednia siła mogąca wysunąć płytę. Trzeba zablokować to kółeczko na wałku. Najlepiej na końcówkę wałka ( gdzie znajduje się kółko zębate) dać kroplę kropelki lub innego cyjanoakryla i mechanizm będzie naprawiony. Oczywiście należy to zrobić bardzo precyzyjnie.  Mój mechanizm tak naprawiony działa prawie rok. Mechanizm uszkadza się przy gwałtownym wkładaniu płyty lub próbie włożenia płyty gdy wyłączona jest stacyjka.

Na forum już raz to opisywałem.

Pozdrawiam

Witam mam to samo w Almerze N16, Rozebrałem radio i stwierdziłem że z moją wiedzą w tym temacie nic nie poradzę. Więc postanowiłem kupić używane na allegro cena ok 200zł lub naprawić moje w serwisie RTV. W końcu jednak zdecydowałem się na

coś zupełnie innego i kupiłem transmiter FM i jestem naprawdę zadowolony bo za cenę ok 30 zł słucham sobie mp3 w naprawdę niezłej jakości.

Też tak myślałem dopóki nie kupiłem. Nie jestem audiofilem, ale głuchy też nie jestem jakość jak z z bardzo dobrze nadającej stacji radiowej nie mam problemu z odsłuchem w całym zakresie od niskich po wysokie tony. słucham mp3 min 256kb/s. i naprawdę jest nieźle trzeba tylko kupić odpowiedni transmiter. Bo niektóre są naprawdę porażką.

• 1 miesiąc temu...

Jest gdzies na forum jak naprawic naped -przypadlosc tych cd.Ja zrobilem wedlug instukcji  i dziala .Potrzeba tylko zaopatrzyc sie w klej -kropelka lub podobny do plastiku ,skleic i cieszyc sie ze wypluwa lyb wciaga plytke ,dziala juz ponad 2 lata jak naprawialem