Gość Damieno Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam wszystkich powracam na to forum po długich latach rozstania z nissanem ponieważ miałem i już nissana p10 2.0 i nisana p11 2.0. I właśnie chodzi o to że wkońcu mam sume żeby kupić nissana skyline, ale martwią mnie pewne sprawy jak kupić dobry egzemplarz w cenie ok 50 tyś złotych i jak wygląda sprawa przerobienia go na nasze drogi. Wszystkim osobom dziękuje za pomoc i wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera22 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Z tego co wiele razy czytałem z przekładką Skyline sprawa prezentuje się tak: Jest możliwa przekładka modelu R33, gdyż pasuje do niego deska i kilka innych niezbędnych części od Nissana 200sx. Niestety z R34 (a o tego Ci chyba chodzi) jest większy problem. Ciężko jest coś do niego dopasować. W USA jest podobno firma, która produkuje części do przekładki Skyline R34, ale sądzę, że koszty będą spore. Raz (ale to było kilka lat temu) widziałem na naszym allegro jeden egzemplarz LHD, ale deskę rozdzielczą miał wykonaną własnoręcznie, więc chyba nie muszę pisać jak wyglądała. Mimo wszystko powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Może nie znam się tak jak kolega wyżej, ale ja widziałem kiedyś białego R34 z kierą po naszej stronie i kokpit wyglądał ładnie Rozmawiałem z właścicielem i mówił że oryginalny kokpit został pocięty na części a potem był klejony, przytapiany, profilowany pod LHD. Mówił że bardzo dużo pracy i że z wieszku wygląda to ładnie, ale klejony kokpit jest podatny na łamanie i pęknięcia. No i mimo że wygląda ładnie to musiał zrezygnować z poduchy pasażera (pewno dało by się przełożyć, ale on nie przekładał)Z mechnicznego punktu widzenia nie mam pojęcia jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość munder Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 r 34 za 50 tys da sie kupic ale jest pytanie z jakim silnikiem? jakbyś potrzebował to wiem gdzie szukać a sama przekładka wykonać sie da, wiem gdzyż sam jestem w trakcie przekładania r34, aczkolwiek rzadko mam większą ilość czasu aby się nim zająć, jest sporo roboty ale się da, ja właśnie w moim jestem na etapie nagrzewnicy, a póżniej muszę tylko deske wyprodukować i jazda po lewej. ale za 50 tys złotych gtr napewno nie kupisz chyba że do remontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera22 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Polecam Ci zobaczyć tę aukcję: http://moto.allegro.pl/nissan-skyline-r34-gt-t-nismo-body-kit-lim-okazja-i3131245880.html A wracając do tematu przekładki. Od początku tego roku zmieniły się przepisy i można już w PL rejestrować "angliki". Czy jest więc sens bawić się w drogą i skomplikowaną przekładkę? Można zainwestować w kamerkę za ułamek ceny przeróbki i śmigać... Munder- gdy już skończysz z swoim Sky'em wstaw jakieś fotki wnętrza, bo bardzo mnie ciekawi ostateczny efekt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDiabollo Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 W RB26dett trzeba zmienić dwie suszarki na jedną bo wadzi o kolumnę kierowniczą... CHYBA do r34 "pasuje" decha od maksimy, a tak to zabawa ze wszystkim od rzeczy oczywistych jak światła, elementy wnętrza po te mniej oczywiste jak wycieraczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Co do tych przepisów to już się zmieniły/ Bo wiem że były nad tym jakieś prace ale konkretnego info nie słyszałem jeszcze. Wracając do tematu to jak kolega nie potrzebuje skyline'a na dziś to może warto poczekać kilka czy kilkanaście miesięcy aż przepisy się zmienią (chyba że to już się stało jak pisze przedmówca) i jeździć siedząc po tej niewłaściwej stronie mając więcej w portfelu na inne modyfikacje auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Zalezy co za r34 chcesz. Pare w Polsce gania juz takich samochodow. Bnr34 za te pieniadze nie ogarniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera22 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Sugerując się cenami z ebay.co.uk, faktycznie GTR-a za 50k nie da rady kupić. One kosztują ponad 20k funtów. Oto przykład: http://www.ebay.co.uk/itm/2001-NISSAN-SKYLINE-R34-GT-R-VSPEC-UK-car-69K-standard-car-/221190190537?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D6683798872175778318%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D221190190537%26 Ale GTT są w cenie poniżej 10k funtów, a też są to fajne maszyny. Faktycznie da się przełożyć R34-ę. Jest jedna na sprzedaż (GTT) w Portugalii. Oto link: http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/nissan-skyline-r34-gtt-maia/174271433.html?useCase=SearchSession&lang=pl&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=33&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSearchEnabled=true&tabNumber=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.