ceniakenzo Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam kolegów muszę wymienić simering na wałku rozrządu, chciał bym się dowiedzieć czy ktoś wymieniał i co trzeba odkręcić, na moje oko to trzeba wyciągać cały wałek co za tym idzie odkręcać głowice. czy siemering da się wyciągnąć bez wyciągania wałka, może tylko wystarczy odkręcić koło zęmbate od rozrządu i to wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie widziałem jak to wygląda ale zdjęcie koła zębatego powinno wystarczyć, przynajmniej nie spotkałem się z innym rozwiązaniem. Jeżeli nie wiesz jak go wyłuskać to daj znać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 no też mi się tak wydaje, czytałem że śrubami wyciągają nawiercają otworki w simeringu po obu stronach i delikatnie wkręcają śrubki po czym kombinerkami za nie ciągną i elegancko wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Dokładnie tak jak piszesz,delikatnie i bez pośpiechu i napewno go wyłuskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 no to teraz trzeba nabyć jakiś klucz pneumatyczny bo ostatnio jak rozrząd robiłem to nie mogłem odkręcić flanszy od koła zamachowego, nie pomyślałem że mam automat i biegu nie da się wbić. dopiero odkręciłem rozrusznik i zblokowałem koło zamachowe pół dnia kombinacji bo nie było jednego klucza teraz bez pneumata się za to nie biorę. może jest ktoś w mojej okolicy co by mi pomógł, użyczył takiego sprzętu obecnie jestem niedaleko Żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ja mam taki klucz ale do ciebie nie tak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 muszę taki kupić ale póki co kasy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Elektryczny taki widziałem coś koło 100pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 no na elektryczny poluje, ale taki mocniejszy żeby coś mógł odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 elektryczny za 100 co to ? ja widziałem a le jedno 0 więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 no właśnie jak już kupować to troszkę lepszy tylko to już niestety kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi