Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] nie chce zapalić

depciak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj pojawił sie taki problem, że samochód nie chciał zapalic. Sytuacja przedstawiała sie tak, ze rozrusznik kręcił i nic sie nie działo. Dopiero po potrzęsieniu troche samochodem zapalil. Samochod jest garazowany to problemy z mrozem odpadaja, a takze akumulator jest nowy wiec tu tez przyczyny bym nie szukal. Dzis rano byla podobna sytuacja rozrusznik kreci i dopiero po uslyszeniu takiego zgrzyczenia i wcisniecu pedala gazu samochod zaskoczyl. Pozniej juz samochod na cieplym silniku normalnie zapala na raz bez zadnych problemow. Wyglada to tak jakby paliwo nie dochodzilo na starcie i nie chcial zapalic, choc podczas jazdy zadnych nienaturalnych zachowac samochodu nie zauwazylem. Jedyne problemy sa z tym porannym zapalaniem.

Jeszcze mam jeden taki problem mianowicie podczas krecenia kierownica obojetnie czy w prawo czy w lewo jest wydawany taki strasznie glosny dzwiek. Pojawia sie on tylko podczas krecenia kierownica.

Gość pawciooo198307

Sprawdz swiece i napisz co i jak.Chociaz tak jak piszesz moze paliwo nie dochodzic na starcie.Ja mam N15 i nad filtrem paliwa mam taką pompke nie wiem czy ty tez ją masz w N 16.Jak masz to podpompuj troche na zimnym i zobacz czy odpali chociaz tej pompki do paliwa w N16 juz chyba nie było ale sprawdz.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...