depciak Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam Wczoraj pojawił sie taki problem, że samochód nie chciał zapalic. Sytuacja przedstawiała sie tak, ze rozrusznik kręcił i nic sie nie działo. Dopiero po potrzęsieniu troche samochodem zapalil. Samochod jest garazowany to problemy z mrozem odpadaja, a takze akumulator jest nowy wiec tu tez przyczyny bym nie szukal. Dzis rano byla podobna sytuacja rozrusznik kreci i dopiero po uslyszeniu takiego zgrzyczenia i wcisniecu pedala gazu samochod zaskoczyl. Pozniej juz samochod na cieplym silniku normalnie zapala na raz bez zadnych problemow. Wyglada to tak jakby paliwo nie dochodzilo na starcie i nie chcial zapalic, choc podczas jazdy zadnych nienaturalnych zachowac samochodu nie zauwazylem. Jedyne problemy sa z tym porannym zapalaniem. Jeszcze mam jeden taki problem mianowicie podczas krecenia kierownica obojetnie czy w prawo czy w lewo jest wydawany taki strasznie glosny dzwiek. Pojawia sie on tylko podczas krecenia kierownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawciooo198307 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Sprawdz swiece i fajnie jak bys napisał jaki silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depciak Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 1.5 benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawciooo198307 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Sprawdz swiece i napisz co i jak.Chociaz tak jak piszesz moze paliwo nie dochodzic na starcie.Ja mam N15 i nad filtrem paliwa mam taką pompke nie wiem czy ty tez ją masz w N 16.Jak masz to podpompuj troche na zimnym i zobacz czy odpali chociaz tej pompki do paliwa w N16 juz chyba nie było ale sprawdz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekztg Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 A może szczotki, bendix lub elektromagnes rozrusznika jest do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.