ziuka Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Czy w Polsce ktoś rozwiązał problem pustych otworów przez które widać nie ciekawą chłodnicę klimy? Można kupić na rynku amerykańskim maskownicę do samodzielnego montażu, ale cena jest też amerykańska. Na stronach forum nissana hiszpańskiego są pokazane rozwiązania tego problemu,lecz trzeba tam rozebrać cały przód.Może ktoś ma pomysł na prostszy montaż ?. I jeszcze pytanie czy takie zamaskowanie tych otworów nie spowoduje problemów z gwarancją? Edytowane 25 Marca 2013 przez ziuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 W sprawie gwarancji wyslij zapytanie do Nissana będzie pewna odpowiedz. Wrzuć zdjecia jak to wygląda! ps.zmień tytuł posta... "otwory pod maską" jest mylący, chodzi o otwory wentylacyjne w dolnej części zderzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Załączam link http://www.jukeforums.com/forum/nissan-juke-appearance-body/117937-below-bumper-air-inlets-vulnerability-4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jak przeszkadzają Ci te otwory muśisz kupić siatkę "tjunningową), to nie jest drogie. Wycięcie siatki i dopasowanie tego do otworów nie sprawi problemu. Przyklejenie tego jakimś silikonem czy klejem do wewnętrznej strony zderzaka podobnie, wykonalne. Wydaje mi się, że możesz mieć problemy z gwarancją jak siatkę przymocujesz do skraplacza/chłodnicy a tak to co najwyżej do zderzaka, pytanie czy w plastikowym zderzaku może Ci się coś zepsuć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Nie chodzi o zepsucie czegokolwiek, lecz o przepływ powietrza. Siatka tuningowa umieszczona oczywiście na zderzaku na pewno w jakimś stopniu je ograniczy, i to może być pretekstem dla dealera do kwestionowania ewentualnych zgłoszeń reklamacyjnych. Edytowane 26 Marca 2013 przez ziuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schabek6 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam Dzisiaj zamontowałem osłony chłodnicy w nowym nabytu mojej Żony Autko to NISSAN JUKE 1.6 CVT 4x4 190KM TEKNA oczywiście od Pana Bartka N. z Gdańska . Osłony kupione na e-bay, koszt całkowity ok 200zł z cłem i przesyłką, czas montażu 30 minut. Efekt pozostawiam do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Witam Dzisiaj zamontowałem osłony chłodnicy w nowym nabytu mojej Żony Autko to NISSAN JUKE 1.6 CVT 4x4 190KM TEKNA oczywiście od Pana Bartka N. z Gdańska . Osłony kupione na e-bay, koszt całkowity ok 200zł z cłem i przesyłką, czas montażu 30 minut. Efekt pozostawiam do oceny 20130529_171029.jpg 20130529_171052.jpg 20130529_171018.jpg gdybym nie czytał ,że to własna inwencja to pomyślłabym ,że to fabryka takie coś w naszych warunkach powinno być dostepne w akcesoriach Edytowane 29 Maja 2013 przez BartoszN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam Dzisiaj zamontowałem osłony chłodnicy w nowym nabytu mojej Żony Autko to NISSAN JUKE 1.6 CVT 4x4 190KM TEKNA oczywiście od Pana Bartka N. z Gdańska . Osłony kupione na e-bay, koszt całkowity ok 200zł z cłem i przesyłką, czas montażu 30 minut. Efekt pozostawiam do oceny 20130529_171029.jpg 20130529_171052.jpg 20130529_171018.jpg Witam ! Osłona wygląda b. dobrze, chroni chłodnice przed uszkodzeniami, wypełnia puste "oczodoły" Juka, powinna być montowana fabrycznie. Na e-bayu niestety nie znalazłem. Może ktoś ma inne namiary na osłonę w podobnej cenie? Pozdrawiam Jukowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schabek6 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 http://www.customcargrills.com/proddetail.asp?prod=11_Nissan_Juke Cena 39$ Koniecznie trzeba z nimi negocjować koszty wysyłki, automat wstawia 50$ za wysyłkę i wtedy cena zabija. Cło mi naliczyli w Polsce 33zł Dostawa ok 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 http://www.customcargrills.com/proddetail.asp?prod=11_Nissan_Juke Cena 39$ Koniecznie trzeba z nimi negocjować koszty wysyłki, automat wstawia 50$ za wysyłkę i wtedy cena zabija. Cło mi naliczyli w Polsce 33z Dostawa ok 7 dni Zdecydowałem się po zdobyciu szczegółowej instrukcji demontażu dolnej części zderzaka samodzielnie założyć osłonę chłodnicy. Zadanie to okazało się b. łatwe do wykonania - demontaż około 20 minut , montaż około 15 minut plus czas na umocowanie aluminiowego grilla. Koszt to niecałe 30 złotych - aluminiowa siatka ( 100 / 33 cm.) plus klej też około 30 zł. Po zdjęciu dolnej części zderzaka okazało się że radiatory chłodnicy są kilku miejscach dość mocno uszkodzone (powgniatane) chyba przez kamienie, oraz zapchane przez większe owady.Brak siatki jest b. poważnym błędem producenta, który powinien pokryć koszty jej założenia, oraz koszty ewentualnych awarii które wynikły by z powodu ich braku. Załączam zdjęcie osłony chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Zdecydowałem się po zdobyciu szczegółowej instrukcji demontażu dolnej części zderzaka samodzielnie założyć osłonę chłodnicy. Kolego jeśli dysponujesz instrukcją demontażu to się podziel. Na pewno wielu osobom pomoże. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareken Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Siatki szumia przy wyrzszych predkosciach , w zime moga sie oblodzic i odciąć chłodzenie moga sie tez zapchac lisciami, opór powietrza jest pochlaniany przez dziurki kiedyś miałem i już nie założe ale zależy kto i co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zdecydowałem się po zdobyciu szczegółowej instrukcji demontażu dolnej części zderzaka samodzielnie założyć osłonę chłodnicy. Zadanie to okazało się b. łatwe do wykonania - demontaż około 20 minut , montaż około 15 minut plus czas na umocowanie aluminiowego grilla. Koszt to niecałe 30 złotych - aluminiowa siatka ( 100 / 33 cm.) plus klej też około 30 zł. Po zdjęciu dolnej części zderzaka okazało się że radiatory chłodnicy są kilku miejscach dość mocno uszkodzone (powgniatane) chyba przez kamienie, oraz zapchane przez większe owady.Brak siatki jest b. poważnym błędem producenta, który powinien pokryć koszty jej założenia, oraz koszty ewentualnych awarii które wynikły by z powodu ich braku. Załączam zdjęcie osłony chłodnicy. Zawsze mozna załozyc siatke z wiekszymi otworkami jest tego masa tyle ze nie da sie załozyc całego arkusza bynajmniej u mnie a to dla tego iz patrzac od przodu na auto lewy otwór jest krutszy niz 2 pozostałe wiec trzeba wycinac z tej siatki 3 otwory oddzielnie i matowac je aby kazry był w tej samej odległosci od krawedzi zderzaka aby to fajnie wygladało nie wiem jak jest u was moze własnie zeby tego nie zatykac zrobili różne otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Kolego jeśli dysponujesz instrukcją demontażu to się podziel. Na pewno wielu osobom pomoże. Z góry dziękuję Bardzo proszę - załączam instrukcję. Proszę o mały plusik. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoti74 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Czy próbował ktoś montować tego typu siatkę w Juku po lifcie? Niestety kształt jest tu całkiem inny, a najgorsze że w miejscu montażu plastik nie jest w jednej płaszczyźnie. Nie bardzo wiem jak podejść do tematu, a strasznie mnie te dziury drażnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorider Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Akurat trafiłem na aukcję na Allegro: http://allegro.pl/nissan-juke-zaslepka-z-siatka-zabezp-chlodnicy-i7058217897.html#thumb/8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoti74 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 To jest niestety też przedliftowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Też trafiłem na tą aukcję. Do wersji po 2014 roku niestety nie ma... A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi