renmaister Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Cześć Jakoś 4 miesiące temu padły mi dwie żarówki mijania dziś to się powtórzyło lecz tylko w jednej w czym mniej więcej może być problem że tak często padają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jesli kupujesz H7 ktore kosztuja mniej niz 20zl/szt. to niestety ale tak bedzie. Mam dwa samochody, w obu h7, jedno ma soczewke drugie odblysnik i tak wlasnie wynika z moich obserwacji. Niestety to najpopularniejsza zarowka i celowo obnizaja jakosc. Do tego dochodzi jeszcze durna jazda na swiatlach w dzien ktora jest na reke producentom. To niestetu nie h1 czy h4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jesli kupujesz H7 ktore kosztuja mniej niz 20zl/szt. to niestety ale tak bedzie. .... Ja poszedłem po bandzie i kupiłem za 20 zł 2 sztuki i wymieniłem w październiku (żarówki firmy HELLA). Wydaje mi się że jak trafisz, tak masz. Mnie się może udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A ja mam od roku h7 w długich na których czesto jade i nie mam problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A ja mam od roku h7 w długich na których czesto jade i nie mam problemów Kolego renmaister - sprawdź może czy nie dostaje Ci się woda na styki. Może zwykłe parowanie kloszy powoduje zwarcie i przepalenie żarówek. Sprawdź uszczelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Cześć Jakoś 4 miesiące temu padły mi dwie żarówki mijania dziś to się powtórzyło lecz tylko w jednej w czym mniej więcej może być problem że tak często padają ? Nie piszesz nic o marce i cenie tych żarówek. Ja w poprzednim autku wymieniłem chyba dwa razy po jednej przez 7 lat. Ale miałem Philipsy +30%. Teraz jakoś ich nie widzę, wszędzie Bosch. Aktualnie w Tince mam jakieś wynalazki i przez okres 2,5 roku wymieniłem już 5 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Kolega tai zakręcony że zapomniał napisać jakie to żarówki kupił ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grrruby Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Pamiętam, że przed zakupem Almery gdzieś czytałem opinie w googlu i tam jako jedna z wad właśnie było wyszczególnione częste przepalanie żarówek O ile nie zauważyłem tego w choćby tylnych lampach, to mijania wymieniałem już chyba ze 3 razy w ciągu nie całego roku. Na początku użytkowania auta wymieniłem raz: i h1 i h7 - trochę z własnego kaprysu, trochę dla bezpieczeństwa, bo założyłem tungsramy +50 i wyczyściłem światła i wymieniłem szybę No i tak jak mówię, mijania 3 razy w tym czasie wymieniłem - długich od tego czasu ani raz. Przebiegi około 2/3 tys miesięcznie. Na oszczędzanie żarówek podczas jazdy w dzień pewnie pomogłyby światła LED do jazdy dziennej - jeszcze nie testowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.