michoos Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 witam. Chciałbm odświerzyć temat. mam u siebie instalacje lpg i zbliżał sie czas przeglądu i wymiany filtrów w instalacji. tak sie stało ze dzien przed tym wyświetlił mi sie check silnika. na przeglądzie lpg wyszła " zbyt niska sprawność katalizatora" Za kładąc ze już po nim. jakie sa opcje mozliwe poza zakupem nowego kata? Wstępnie zerknąłem w internecie to jest koszt powyżej 2 tys pln. mam przejechane 113 tys km czy mozliwe ze przy takim przebiegu padł katalizator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 mało prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam U mnie padł przy ok 130 tys... i juz go nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nikt tu nigdy nie zgłaszał nic takiego...w benz t30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Mam nadzieję ze to tylko zbieg okoliczności i błędna interpretacja gazownika. Pojechałem do innego speca który nie wykrył żadnego błędu. Miałem za to przepaloną żarówkę i po jej wymianie check silnika sam zniknął po przejechaniu następnych 30 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 W tym X-trailu CE z zarówkami nie ma nic wspolnego. Jak błąd zapalił sie i nic nie było robione to raczej napewno szybko wróci i bedzie to samo. Radze zrobic diagnostyke u kogos sprawdzonego co ma dedykowany program diagnostyczny a nie uniwersalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 No i wykrakales. Check wrócił po 2 dniach. Czy to moze miec związek z terminem wymiany oleju lub niskim poziomem oleju? Poziom oleju jest ok bo sprawdzałem ale moze jest jakiś czujnik itp? Czy z programem diagnostycznym tylko ASO czy wystarczy warsztat specjalizujący sie w Nissan lub japońskich autach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) ASO teoretycznie powinno prawidło zdiagnozowac bład CE.Ale z doświadczenie wiem ,ze niczego nie mozna byc pewnym. Musisz zasiegnąc "języka"kto niedaleko Ciebie ma naprawde pojecie i odpowiedni program i wtedy poznasz przyczynę błedu(ów). Radze tez przegladac forum np.ten watek : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82344-porblem-z-moca-x-trail-potrzebny-dobry-serwis-w-trojmiescie/?do=findComment&comment=1018673 Edytowane 12 Grudnia 2014 przez piotrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi