Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Usunięcie kataliztaora

maaloxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Chciałbm odświerzyć temat. mam u siebie instalacje lpg i zbliżał sie czas przeglądu i wymiany filtrów w instalacji. tak sie stało ze dzien przed tym wyświetlił mi sie check silnika. na przeglądzie lpg wyszła " zbyt niska sprawność katalizatora" Za kładąc ze już po nim. jakie sa opcje mozliwe poza zakupem nowego kata? Wstępnie zerknąłem w internecie to jest koszt powyżej 2 tys pln. mam przejechane 113 tys km czy mozliwe ze przy takim przebiegu padł katalizator?

Mam nadzieję ze to tylko zbieg okoliczności i błędna interpretacja gazownika. Pojechałem do innego speca który nie wykrył żadnego błędu. Miałem za to przepaloną żarówkę i po jej wymianie check silnika sam zniknął po przejechaniu następnych 30 km

W tym X-trailu CE z zarówkami nie ma nic wspolnego.

Jak błąd zapalił sie i nic nie było robione to raczej napewno szybko wróci i  bedzie to samo.

Radze zrobic diagnostyke u kogos sprawdzonego  co  ma dedykowany program diagnostyczny a nie uniwersalny .

No i wykrakales. Check wrócił po 2 dniach. Czy to moze miec związek z terminem wymiany oleju lub niskim poziomem oleju? Poziom oleju jest ok bo sprawdzałem ale moze jest jakiś czujnik itp? Czy z programem diagnostycznym tylko ASO czy wystarczy warsztat specjalizujący sie w Nissan lub japońskich autach?

ASO teoretycznie powinno prawidło zdiagnozowac bład CE.Ale z doświadczenie wiem ,ze niczego nie mozna byc pewnym.

Musisz zasiegnąc "języka"kto niedaleko Ciebie ma naprawde pojecie i odpowiedni program i wtedy poznasz przyczynę błedu(ów).

Radze tez przegladac forum np.ten watek :

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82344-porblem-z-moca-x-trail-potrzebny-dobry-serwis-w-trojmiescie/?do=findComment&comment=1018673

Edytowane przez piotrek3