Gość barman5 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witam! Mam od jakiegoś czasu problem z rozruchem. Nie zawsze tak się dzieje lecz z biegiem czasu coraz częściej. Przy rozruchu słychać tylko jak kręci rozrusznik i nic poza tym. Żadnych zgrzytów itp. Jeśli nie załapie od razu to się to uda za drugim, trzecim bądź czwartym razem. Wiem, że w końcu trzeba będzie to zrobić. Tylko się zastanawiam czy to bendix czy elektromagnes? Almera N16 2000 r. 1.5l Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Najprawdopodobniej masz problem z automatem. Jeżeli rozrusznik za każdym razem kręci. Bendix nie zgrzyta po kole. To po prostu automat go nie wysuwa. Tak czy inaczej trzeba wyjąc i prawdzić. Może n.p. tylko lizak automatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Jak rozrusznik kręci w miejscu, a nie silnikiem, to na 99% bendix. Nie baw się w używane tylko daj do naprawy, niech elektryk wstawi nowy bendix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 słyszysz takie charakterystyczne cyk po przekręceniu? Dźwięk jakby delikatne uderzenie czyms w obudowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekztg Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Miałem dokładnie to samo. Samochód oddałem wczoraj zaprzyjaźnionemu mechanikowi. Koszt naprawy w Krakowie - 177zł. Wymieniony został bendix oraz szczotki. Jedno mnie tylko martwi samochód nie pali tak jak kiedyś gdy zapalał od razu po przekręceniu kluczyka, ma ktoś pomysł co może być powodem? Czy przyczyna może tkwić w akumulatorze - jest na granicy zużycia czeka mnie na dniach jego wymiana. Swoją drogą wkładać 47Ah czy może 50 albo 55Ah ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.