Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak tylnich świateł po wymianie oświetlenia tablicy rejestracyjnej

Gość rubiwlkp10
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rubiwlkp10

Witam mam problem  w mojej primerce p12 2.2 2002 z z tylnymi lampami-brak oświetlenia tzn wymieniałem jedna z żarówek (są dwie) oświetlających tablice rejestracyjną  gdyż była spalona po wymianie przestały świecić tylne lampy  oraz żadna  z żarówek nad tablica również nie świeci.Obie żarówki z nad tablicy są sprawne(sprawdzałem miernikiem)nie sprawdziłem jeszcze dwużarnikowych z tylnich  kloszy ale poza tym wszystko działa jak migacze przód/tył ,światła przednie,oświetlenie kabiny,światła stop,wsteczny i przeciwmgielne itp Bezpieczniki tez sprawdzone  wszystkie ok.

Jakieś pomysły co tu robić?? 

możliwe jakieś zwarcie??

Z góry dziękuje za odpowiedz

Edytowane przez rubiwlkp10

Gość rubiwlkp10

Dzieki za podpowiedz ale jak zwykle w takich sytuacjach proste rozwiazania sa najlepsze,odam tylko ze pojawily sie nowe symptomy ktore pozwolily mi uporac sie z problemem.

Brak swiatel pozycyjnych oraz podswietlania zegarow sklonilo mnie do ponownego sprawdzenia bezpiecznikow lecz tym razem pod maska kolo akumulatora ,okazalo sie ze jeden z nich byl przepalony po wymianie wszystko wrocilo do normy 

Generalnie takiesprawy to podstawa i nikt o tym nie pisze bo zakładamy, że zostało to sprawdzone. ;) udanej i przyjemnej eksploatacji

Na forum pieszczotliwie nazywaja je Hultajami.

Fajny Genesis ale szukam conajmniej kombi. Rodzina. A i ja nie bardzo usiedzę w jednym miejscu i lubię jeździć. ok30kkm rocznie. PZU dało mi nawet obniżke na za dużo kilometrów. ;) Fajnie wyposażają auta w USA szkoda, że europa jest taka blada o Polska w ogóle wypada koszmarnie z wyposażeniem aut salonowych. :(

Gość Mateusz_P11_144

Holenderskie pojazdy też nie grzeszą mega wypasem ;)
Hultaje a u nas się umówi H(u)jdaje ;P

Ja też się musze postarać o zniżke bo od zakupu p11.144 zrobiłem nim 14 tys a nie ma roku jeszcze ;P

Ale ja dostałem obniżke wyseny wartości. Bo robiłem za dużo wg nich kilometrów. Nie wiem czy też byś taką chciał obniżkę??