eriwan Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam, dwa tygodnie temu czujnik deszczu w mojej primerce P12 (2002r.) przestał działać. Myślałem, że może wypiął się z kostki, więc dobrałem się do niego, ale jest stabilnie zamontowany razem z wrastwą pasty itd. Mam następujące pytania: 1.Jak sprawdzić czy, aby nie jest całkowicie padnięty? (od razu napiszę, że nie mam możliwości sprawdzenia go w innej primerze P12) 2.Czy może to być jakiś bezpiecznik, a jak tak to który, bo trochę ich jest? 3.Jak zakupię inny używany to po wpięciu go muszę podpiąć auto pod komputer, aby zaktualizował nowy czujnik, bo słyszłałem różne wersje na ten temat? z góry dzięki za pomoc i życzę zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych wszystkim forumowiczom:-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 1 - Ustaw wycieraczki w pozycji +1 i psiknij na czujnik z atomizera wodę tak by był zroszony czujnik 2 - jakiś z napisem wiper - ale wtedy nie działały by inne biegi wycieraczek 3 - Nie - ale to nie jest problem - problemem jest blaszka - jest to strasznie krucha rzecz i trzeba obchodzić się z nią jak ... jeśli auto jest wyłączone to komp nie zarejestruje żadnych zmian. Tak było przynajmniej u mnie Obudowę mocowania ściągasz na siłę. Reszta jak widać po kolei śrubki i wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 W którym miejscu znajduje się ten czujnik , sorry moja pierwsza primera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Taki kwadracik za lusterkiem wstecznym widać go na szybie na tym czarnu\ym pasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Ok dzięki .sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernyp Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Zdemontowałem czujnik i sprawdziłem go aparatem fotograficznym. Okazało się że podczerwień widać ale tylko na zewnętrznych diodach bez względu który jest bieg wycieraczek. Czy to oznacza że czujnik jest walnięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eriwan Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 1 - Ustaw wycieraczki w pozycji +1 i psiknij na czujnik z atomizera wodę tak by był zroszony czujnik 2 - jakiś z napisem wiper - ale wtedy nie działały by inne biegi wycieraczek 3 - Nie - ale to nie jest problem - problemem jest blaszka - jest to strasznie krucha rzecz i trzeba obchodzić się z nią jak ... jeśli auto jest wyłączone to komp nie zarejestruje żadnych zmian. Tak było przynajmniej u mnie Obudowę mocowania ściągasz na siłę. Reszta jak widać po kolei śrubki i wtyczki hej, dzięki za podpowiedzi:-) problem został rozwiązany już po miesiącu, ale zapomniałem odpisać:-) czujnik był sprawny, ale kabelek prowadzący do niego przy kostce przecierał się i dlatego raz działał, raz nie...ale teraz jest ok:-) dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witos1962 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 hej, dzięki za podpowiedzi:-) problem został rozwiązany już po miesiącu, ale zapomniałem odpisać:-) czujnik był sprawny, ale kabelek prowadzący do niego przy kostce przecierał się i dlatego raz działał, raz nie...ale teraz jest ok:-) dzięki i pozdrawiam witam Napisz proszę czy na szybie od zewnątrz widać czujnik czy też jakieś oczko. U mnie tylko czarne pole, Szyba była wymieniana,.Może jest nieodpowiednia. Czujnik przyklejony i nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernyp Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 a takie dodatkowe pytanie: Gdzie znajduje się przekaźnik wycieraczek oraz z jakiego miejsca bierze masę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Cała masa w Primerze P12 pochodzi z tylnych lamp Taki żart, choć może i napisałem prawdę, bo nieodpowiednie masowanie lamp tylnych w P12 magicznie odpowiada za wiele usterek elektryki/elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi