jery112 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam. Robiłem sobie dziś samodzielnie przegląd przy 150k w Navarze D40 2,5l. Wymieniłem płyn hamulcowy, filtry. Po wymianie filtra oleju, i samego oleju, po odpaleniu po chwili zaczyna mi migać kontrolka oleju. Olej jakim zalałem to Castrol 5w30. Zastanawiam sie co może być przyczyną - niewłaściwy filtr czy niewłaściwy olej. Dotychczas jeździłem na shelu. Oleju jest na 3/4 wymaganego stanu. Proszę o podpowiedź - nie ukrywam że pilne. Witam ponownie. A wiec problem rozwiązany. Wypiłem piwo, wróciłem i kontrolka przestała migać. Czyli potrzeba było trochę czasu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudyjarecki Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam. Robiłem sobie dziś samodzielnie przegląd przy 150k w Navarze D40 2,5l. Wymieniłem płyn hamulcowy, filtry. Po wymianie filtra oleju, i samego oleju, po odpaleniu po chwili zaczyna mi migać kontrolka oleju. Olej jakim zalałem to Castrol 5w30. Zastanawiam sie co może być przyczyną - niewłaściwy filtr czy niewłaściwy olej. Dotychczas jeździłem na shelu. Oleju jest na 3/4 wymaganego stanu. Proszę o podpowiedź - nie ukrywam że pilne. Witam ponownie. A wiec problem rozwiązany. Wypiłem piwo, wróciłem i kontrolka przestała migać. Czyli potrzeba było trochę czasu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.