Marek Drużyński Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 a jednak są zamienniki 096... http://allegro.pl/nowy-przeplywomierz-nissan-almera-tino-primera-i3096339619.html gość daje rok gwarancji...jak dziś zepsuje swoją do końca czyszczeniem ,to wezmę na próbę..co mi szkodzi jak nie będzie latać to oddam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 trochę dziwne bo na zdjęciu ma 4 piny - ale może to tylko poglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Drużyński Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No i raczej wszystko jasne...mierzyłem przed czyszczeniem i po ,nie było różnicy .....na wolnych 1,38V (może byc)...ale 2,5tys 1,7V...na 3tys 1,8V dopiero...ciekawe bo myślałem że będzie na odwrót z moją przypadłością...że złe wskazania będą na wolnych a wyżej w miarę...a mi na wolnych gaśnie a wyżej bez zarzutu zbiera się elegancko....no ale volt nie kłamie...co sądzicie jeżdzić i czekać aż siądzie całkiem...bo w sumie to na gazowni nie zawsze zgaśnie na tych wolnych...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 To zależy jak bardzo Ci to przeszkadza, w sumie silnika tym nie zarżniesz. No najważniejsze że przyczynę już znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 musi latac z tego co gadalem z Dino pozamieniał wklady i wkomponowal termistor ,autko dale hulaj ,filtron tez tak zrobił ,a przeczytaj o przepływce na forum i wszystko bedzie jasne ,lepiej dac 2stowy niz 6setek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Z tymi zamiennikami to tez nie do końca jest tak hop-siup. Niby parametry się zgadzają, ale w praniu mogą wyjść kwiatki... Moim zdaniem lepiej poszukać używki niż kupować chińczyka. Badając problem u siebie podmieniłem przepływkę z innej primy, ale objawy pozostały... Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez VILQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Drużyński Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dlatego żeby wyeliminować ...raczej zdiagnozować czy to przepływka ...kolega polo33 z Kalisza chce mi pomóc ,i wpadnie do mnie do Wrocławia niebawem i przełożymy i zobaczymy ....dam znać co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Chciałbym odnowić temat, bo mam ten sam problem - silnik 2.0 16v i nie wiem co już o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiug23 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Wymontuj "silnik krokowy", czarna bańka z prawej strony przepustnicy. Musisz go rozruszać. Po włączeniu zapłonu ma się wysuwać trzpień. Musi pracować. Miałem tak, że po odpaleniu momentalnie gasł. Jak go w momencie odpalenia przytrzymałem na gazie samochód nie gasł. Poza tym w czasie jazdy zachowywał się normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Ale słychać, że silniczek pracuje jak gaszę samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiug23 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Ale może nie pracować w całym zakresie tzn. może wysuwać się za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 ale mysle ze w takiej sytuacji nie pracowal by rowno na wolnych obrotach hmmm bede musial jutro go sprawdzic jak to z nim jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi