Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dołożenie grzanych lusterek

karibox1

Rekomendowane odpowiedzi

czy wystarczy dodać lusterka czy trzeba przerabiać instalację i przełącznik? czy będą się też składać? t30 2006

Co rozumiesz przez "składać" elektrycznie ?  nie , ręcznie tak, podgrzewane również można złożyć. 

Chodzi mi o to czy do t30 ze zwykłymi lusterkami wystarczy założyć kompletne grzane i cieszyć się czy trzeba przerabiać instację? Może też ktos wie czy można je też składać elektrycznie jak to mam miejsce w lagunach ?

Fabrycznie też nie posiadam podgrzewanych lusterek i ciekawi mnie czy podłączając lusterka z matą grzewczą wystarczy podłączyć się pod oryginalną kostkę w drzwiach i uruchomię wtedy grzanie przyciskiem grzania tylnych szyb, czy trzeba przerabiać instalację?Pozdrawiam

Czy instalacja jest pociągnięta to nie wiem , ale elektrycznie składać się nie będą  bez wymiany na elektrycznie składane. I tu znowu rodzi się pytanie czy X z normalnymi lusterkami ma instalacje przygotowaną do tych elektrycznie składanych. 

Jedyny sposób na sprawdzenie wiązki od grzania to dostać się do lusterka i jeśli są tam kable to sprawdzać czy po włączeniu grzania szyby pojawia się tam jakieś napięcie. Jeśli jest więcej niż dwa kable przy lusterku to jest duża szansa że i sterowanie składaniem będzie. Trzeba by jeszcze sprawdzić czy wiązka od składania jest też przy przyciskach od regulacji lusterek (przy lewym kolanie).

ok zajrze w weekend pod tapicerkę drzwi i pod przełącznik lusterek

no niestety mam tylko 2 kabelki. Podobno na 7 pinów są lusterka grzane i składane. Zatem trzeba przerabiać instalacje :[

na alle znalazłem włącznik za 40

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...