Gość kali1222 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam jako nowy chciałem się przedstawić jestem Tomek posiadam PRIMERE P10 2.0GT potrzebuje pomocy.PROBLEM MAM TAKI ze kiedyś zepsuła sie sąda i została naprawiona bo naderwały sie kabelki zostały połączone ponownie i wydawało sie wszystko dobrze aż do niedawna został założony gas sekwencyjny i trzeba było go wystroić i okazało sie ze sąda sczytuje ale po wpieciu ja w kostke tak jakby robi sie zwarcie pokazuje 0 .założyłem sade inna co prawda od innego nissana ale też 3 żyłowa i podłączyliśmy i jest praktycznie to samo. suchajcie najlepsze jest to ze czek się nie pali nawet jeśli sąda jest odpięta żadnego błędu nie pokazuje samodiagnostyka pokazuje 55 czyli brak błędu. Jadąc dalej myślałem ze w instalacji jest gdzieś zwarcie sprawdziłem kabel czarny od sady do komputera nie ma przebicia jest dobrze wszystko, rozkręciłem komputer pin 19 odpowiada za sąde nie widać aby coś był spalone w nim nie wiem ale słyszałem ze jest cos takiego ze jak złączy sie kabel od grzałki z czarnym można upalić sektor który odpowiada za sczytywanie danych sady mam nadzieje że ktos cos doradzi bo jestem w ciemnej .... dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.