Gość treexon Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam wszystkich to czytających. Mianowicie na początku może wybrałem zły dział, więc z góry za to przepraszam. Przechodząc do sedna sprawy od kilkunastu dni mam problem ze swoją Primerką P11 2.0 TD (90km) 99r. Chodzi o to że po odpaleniu po chodzi przez jakiś czas, około 3 godzin i nagle gaśnie. I gdy się nagrzeje za chiny ludowe nie chce odpalić. Zastanawiam się co może być przyczyną tego czy jest to czujnik położenia wału korbowego czy trzeba coś szukać dalej. Proszę bardzo was o pomoc i porady w tej sprawie, dziękuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 zrób diagnostykę i napisz czy były jakieś błędy oraz napisz jak zachowuje się czerwona kontrolka pod przednią szybą ( świeci czy mruga ) http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bledow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wg mnie czujnik wału korbowego masz umierający pomowli lub immobiliser CI zaczyna wariować.Zrób metodą jak napisał marlos i da znać a na pewno coś poradzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.