Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 niskie obroty (lub gaśnięcie) po przejechaniu 10km

xnd2013

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego mam to samo. Najprawdopodobniej tylko przepustnica do wyczyszczenia. Jak znajdę chwilę to muszę to zrobić a jeżeli będziesz pierwszy to napisz proszę czy pomogło. :)

u mnie nie ma silniczka krokowego bo mam po FL a tutaj faktycznie może być silniczek krokowy do przeczyszczenia. Generalnie przeczyść to i to :)

Mam to samo - wystarczy, że przy odpaleni musnę pedał gazu i jest ok. Gdzie najlepiej udać się na czyszczenie takiej przepustnicy?

Ok, a czy macie instrukcje z zdjęciami jak zdemontować i wyczyścić silniczek krokowy z przepustnicą (czy można zrobić samemu)?

Mi się wydaje, że przepustnica po FL nie nadaję się do rozebrania bo jest zanitowana. Niby można, ale jakby ktoś pomyślał, że to trzeba czyścić to dałby śrubki. Przepustnice można samemu bez problemu wyczyścić. Odłączasz przewody odkręcasz 4 śruby na klucz ampulowy chyba 6 o masz w ręku. Czyścisz benzynką i po robocie.

Przeczyściłem dzisiaj przepustnicę w mojej n16 po FL. nie odpinałem żadnych kabli od niej (czyściłem przy silniku) Po wyczyszczeniu problem spadania obrotów ustał jednak na biegu jałowym na ciepłym zamiast 700 obrotów jest 1000 :/ Przejechałem się z 30 km i dalej to samo. Próbowałem adaptacje przepustnicy ale albo nie umiem zrobić albo coś nie działa. Bardzo proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...