Gość adpf Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witam mój problem polega na tym że po odpaleniu zimnego silnika obroty trzymają się tak ok. 1400-1500 i podczas jazdy nawet jak nagrzeje się silnik nie chcą zejść do normalnych dopóki nie zatrzymam się do zera i po chwili opadają do ok. 800. Potem jest już normalnie. Zawsze do pierwszego zatrzymania. Dodam że wymieniłem przepływomierz i wydaje mi się że od wtedy to się zaczęło. Z góry dzięki za zainteresowanie. Almera n16 1.5 benzyna 2000r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Masz początek produkcji więc jest tam zapewne jeszcze podtrzymanie obrotów więc przy zmianie biegów podczas jazdy czy przy trzymaniu nogi na sprzegle obroty będą wyższe dopiero po zatrzymaniu opadną do ~750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.