Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[p12]demontaż konsoli przedniej

preston81
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak zapowiedziałem jak sie ociepli zabiore sie za wyciszenie wszystkiego pod przednia konsolą chciałbym uzyskać jakieś informacje jak sie do tego zabrać , jakiś czas temu User TOMI77 niby to robił mial mi dać znać co i jak ale olał sprawę :/ , zapewne czeka mnie odpięcie poduszek i tp warto bedzie oznakowac wszystkie kabelki porobic foty itp , chce to zrobic poniewaz na zimnym trzeszczą mi troche okolica prawego słupka a raczej miejsce pod nim -" miejsce styku konsoli z słupkiem " próbowałem tam wcisnąć troszkematy ale kiepski dostęp i nie ma punktu zaczepienia dlatego zdemontuje wszystko i wycisze ładnie ale musze wiedziec co i gdzie poodkrecac czy sa jakies spinki wciski bo nie chce niczego połamać a z natury jestem nieciepliwy i szybko sie wkurzam

Kable masz od air bagu i oświetlenia schowka Dwie wiązki - nie da się pomylić

Tak samo masz dwie wiązki przy konsoli centralnej większa od panelu i mniejsza od awaryjnych

Monitor zostaje na miejscu bez demontażu

radio to radio 3 zestway kabli

obok kolumny kierownicy masz czujnik

Przy kierwonicy tylko od imobilajzera lampka i kabelek w kolumnie nić nie rozłaczasz, tylko ją rozkręcasz.

Zegary chyba sa na dwa piny też nie do pomylenia

Jak porozkręcasz deskę i kierownice to ona opadnie na taką bleszke, która trzeba odgiąć, żeby opadła na siedzenie - uważaj ciężka jest

Na wcisk/szarpnięcie jest osłona zegarów

reszty nie pamietam

zegary spoko ale gdzie konsola jest na spinkach a gdzie przykrecana ?

To Tobie może pomoże http://primera-club.by/showthread.php?t=2048 lub to http://www.primera-club.ru/f/elektronika/12368-razborka-torpedy-i-ustanovka-dvd-snyatie/ po foto dasie zrozumiec

Edytowane przez genad2109

Nie ma spinek ona jest po prostu tak cięzka, że wystarczy odkręcić te wkręty przy podszybiu i na słupkach drzwi. Sam byłem zdziwiony małą ilością wkrętów.

to umiem rozbierac chodzi mi bardziej o podszybie całe - cała deska

Tu popatsz http://www.primera-club.ru/f/baza-znaniy-kuzov-p12/20438-snimaem-i-prokleivaem-kozyrek-paneli/

Edytowane przez genad2109

dałeś mi foto daszku od zegarów ja mowię o wszystkim całej konsoli w której jest poducha pasazera nawiewy boczne schowek całość

no mówię że wiem jak zdemontowac tunel srodkowy zaslepke - konsole radia i komputera licznik i daszek nie wiem jak zdemontowac cały plastik cała deske wraz z schowkiem 

konkretnie jak zdemontować to http://allegro.pl/nissan-primera-p12-deska-rozdzielcza-konsola-europ-i3141363492.html

Edytowane przez preston81

Schowek wykręcasz i odkładasz na bok (ja tak zrobiłem)I odkręcasz śrubki przy schowku. Na dole chyba są dwie. Ja jak ją rozkręcałem to zajłęło mi to 1,5 h bo nie wiedziałem jak i kierownica mi bardzo przeszkadzała. Nie wiedziałem o tej blaszce blokujacej spadek kolumny kierowniczej. A zakładałem w 20min razem ze skręceniem. Sam

Mam blokadę na alle i nie odczytam obrazka

Górna osłona kolumny kierownicy tez jest przyspawana do całej deski