preston81 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 witam jak zapowiedziałem jak sie ociepli zabiore sie za wyciszenie wszystkiego pod przednia konsolą chciałbym uzyskać jakieś informacje jak sie do tego zabrać , jakiś czas temu User TOMI77 niby to robił mial mi dać znać co i jak ale olał sprawę :/ , zapewne czeka mnie odpięcie poduszek i tp warto bedzie oznakowac wszystkie kabelki porobic foty itp , chce to zrobic poniewaz na zimnym trzeszczą mi troche okolica prawego słupka a raczej miejsce pod nim -" miejsce styku konsoli z słupkiem " próbowałem tam wcisnąć troszkematy ale kiepski dostęp i nie ma punktu zaczepienia dlatego zdemontuje wszystko i wycisze ładnie ale musze wiedziec co i gdzie poodkrecac czy sa jakies spinki wciski bo nie chce niczego połamać a z natury jestem nieciepliwy i szybko sie wkurzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Kable masz od air bagu i oświetlenia schowka Dwie wiązki - nie da się pomylić Tak samo masz dwie wiązki przy konsoli centralnej większa od panelu i mniejsza od awaryjnych Monitor zostaje na miejscu bez demontażu radio to radio 3 zestway kabli obok kolumny kierownicy masz czujnik Przy kierwonicy tylko od imobilajzera lampka i kabelek w kolumnie nić nie rozłaczasz, tylko ją rozkręcasz. Zegary chyba sa na dwa piny też nie do pomylenia Jak porozkręcasz deskę i kierownice to ona opadnie na taką bleszke, która trzeba odgiąć, żeby opadła na siedzenie - uważaj ciężka jest Na wcisk/szarpnięcie jest osłona zegarów reszty nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 zegary spoko ale gdzie konsola jest na spinkach a gdzie przykrecana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genad2109 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) zegary spoko ale gdzie konsola jest na spinkach a gdzie przykrecana ? To Tobie może pomoże http://primera-club.by/showthread.php?t=2048 lub to http://www.primera-club.ru/f/elektronika/12368-razborka-torpedy-i-ustanovka-dvd-snyatie/ po foto dasie zrozumiec Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez genad2109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 to umiem rozbierac chodzi mi bardziej o podszybie całe - cała deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Nie ma spinek ona jest po prostu tak cięzka, że wystarczy odkręcić te wkręty przy podszybiu i na słupkach drzwi. Sam byłem zdziwiony małą ilością wkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genad2109 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) to umiem rozbierac chodzi mi bardziej o podszybie całe - cała deska Tu popatsz http://www.primera-club.ru/f/baza-znaniy-kuzov-p12/20438-snimaem-i-prokleivaem-kozyrek-paneli/ Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez genad2109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 dałeś mi foto daszku od zegarów ja mowię o wszystkim całej konsoli w której jest poducha pasazera nawiewy boczne schowek całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Jak rozkręcisz panel środkowy i zdemontujesz, ten daszek schodzi sam jest na zatrzaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) no mówię że wiem jak zdemontowac tunel srodkowy zaslepke - konsole radia i komputera licznik i daszek nie wiem jak zdemontowac cały plastik cała deske wraz z schowkiem konkretnie jak zdemontować to http://allegro.pl/nissan-primera-p12-deska-rozdzielcza-konsola-europ-i3141363492.html Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Schowek wykręcasz i odkładasz na bok (ja tak zrobiłem)I odkręcasz śrubki przy schowku. Na dole chyba są dwie. Ja jak ją rozkręcałem to zajłęło mi to 1,5 h bo nie wiedziałem jak i kierownica mi bardzo przeszkadzała. Nie wiedziałem o tej blaszce blokujacej spadek kolumny kierowniczej. A zakładałem w 20min razem ze skręceniem. Sam Mam blokadę na alle i nie odczytam obrazka Górna osłona kolumny kierownicy tez jest przyspawana do całej deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi