bbborsuk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Mam od kilku dni problem z odpaleniem silnika. Kreci ale nie odpala gdyż nie ma iskry na świecach... Mechanik powiedział ze uszkodzony jest aparat zapłonowy. Kupiłem nowy, wstawiłem i dalej to samo... Dzisiaj zauważyłem ze podczas przekręcania kluczyka nie świeci sie kontrolka check engine. Co może być powodem tej usterki? P11.144 2.0 16V Wagon 2000r + LPG Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez bbborsuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 podłącz pod kompa lub jak się uda zrób diagnostykę na zworkę i odczytaj jaki jest bład, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Nie mam jak na razie... wcześniej, około tygodnia temu miał jeden błąd- czujnik spalania stukowego i nic więcej... jutro postaram sie zrobić test na zworkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 sprawdź na początek co z checkiem, czy czasem, żarówka nie spalona albo ktoś odciął kabel jak byś wpisał lokalizację w profilu, to może ktoś jest z okolic aby podłączyć nissmo pod kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 kabla raczej nikt nie odciął ;P jeżdżę tym samochodem od roku... postawiłem go w czwartek a w piątek juz nie chciał ze mną gadać ;/ silnik kreci i na tym koniec. Mechanik po wymianie kompletnego aparatu zapłonowego i sprawdzaniu wszystkiego stwierdził ze może immo go blokuje i nie ma plusa na komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 ale przed postawieniem check gasł?? OK, widzę masz instalację LPG, jaką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Tak, nie bylo problemu z checkiem. Instalacja sekwencyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Tak, nie bylo problemu z checkiem. i nagle nie działa??? Instalacja sekwencyjna jaka?? producent, bo chodzi o to, że może sterownik padł i nie przekazuje sygnału na wtryski PB, i trzeba by było zewrzeć odpowiednie piny i sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Wszystkie papiery mam w domu a jestem teraz daleko ;P nie mam jak sprawdzic jutro sprawdze to co mogę Zawsze po przekreceniu stacyjki na chwile pojawial sie check engine a teraz nic, zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 hmm, ciekawe z tym checkiem, w sumie powinien się zapalać i gasnąć po odpaleniu auta, jak nie wiesz co zamontowane, to zrób zdjęcie co i jak to może się rozpozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOKEE Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 może sprawdź wszystkie bezpieczniki łącznie z tymi pod maską ;] tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jak sie check nie zapala w ogole to raczej na 100% spalona zarowka i nie zrobisz diagnostyki. Zajrzyj przede wszystkim do zegarow. Jak naprawisz zarowke to jest szansa ze wyskoczy blad i wtedy go ladnie odczytasz. Oczywiscie przy zalozeniu ze bezpieczniki wszystkie dobre, bo tak jak pisze Lookee - jak masz np spalony bezpiecznik komputera to tez moga byc jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Cześć kontrolka sterująca jest Agis. Reszcie zrobiłem zdjęcia A czy jak podepnę komputer pokaże mi jakieś błędy nawet gdy żarówka jest spalona? gdzie szukać bezpiecznika komputera- wczoraj sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i było ok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73b9b04a22e526a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43f0060d8f0273ee.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Wlasnie nie pamietam czy bezpiecznik kompa jest kolo nogi kierowcy czy pod maska, no ale jak sprawdzales wszystkie to ok. Jak jest spalona zarowka to nie odczytasz zadnych bledow, bo ten odczyt polega na tym ze wlasnie ta kontrolka miga odpowiednia ilosc razy :-) nie potrzebujesz tego tego kompa, wystarczy spinacz - jest instrukcja na forum. No chyba ze chcesz jechac na komputer ale w tym stanie to raczej ciezko nie? ;-) Powyzsze dotyczy tylko bledow silnika zwiazanych z benzyna, na sekwencji sie nie znam to juz dino lepiej wie. Ale gaz nie powinien miec wplywu na to ze nie zapala Ci sie check przy uruchomieniu. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez nrb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Pod maską o obok nogi wszystkie bezpieczniki są okDrugi klucz przyjechał (żeby sprawdzić immo w kluczyku) dalej to samo stwierdzono brak plusa na wszystkich czujnikach Kilkunastu magików sie dzisiaj przewinęło ale na szczęście ostatni znalazł przyczynę Brak masy na przekaźniku który podaje prąd do komputera... gdzieś pomiędzy puszka bezpieczników przy akumulatorze a komputerem przewód masowy szlak trafił Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez bbborsuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi