Misiorex Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam.Mam pytanie czy wy tez macie takie miękkie zawieszenie jak ja.Chodzi mi o to,że jak nawet jadę na autostradzie i jest jakaś nie równa nawierzchnie (chopka) .Zawieszenie zachowuje się jak piłka, którą się odbije,w szczególności tył(chodzi o sedana).Sprawdzałem amortyzator ,przód i tył maja około 70% skuteczności.Czy może to być przyczyna ,że amortyzatory są olejowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 ja mam strasznie sztywne zawieszenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam.Mam pytanie czy wy tez macie takie miękkie zawieszenie jak ja.Chodzi mi o to,że jak nawet jadę na autostradzie i jest jakaś nie równa nawierzchnie (chopka) .Zawieszenie zachowuje się jak piłka, którą się odbije,w szczególności tył(chodzi o sedana).Sprawdzałem amortyzator ,przód i tył maja około 70% skuteczności.Czy może to być przyczyna ,że amortyzatory są olejowe? W zależności od kół zauważyłem że na 18 calowych jest problem z przejechaniem przez śpiącego policjanta (kila razy zahaczyłem miską), ale prze letnich 19 calowych nie było z tym problemów (ten sam klawisz ) zawsze się zastanawiam przy przejazdach kolejowych bez znaku STOP... tak czy siak warto zwolnić i na jednych i na drugich kołach... gorzej jest na poprzecznych przeszkodach np. na skrzyżowaniu - trudno je wcześniej wyczuć a w mieśćcie ich sporo szczególnie. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez maraz44 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 pokz jakie masz te fele 18 i 19 jak to auto na tym wyglada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dokładnie to samo miałem napisać w P12 19 cali ? to opony muszą mieć profil 30 Ja ma 225/60/R16 i zawieszenie mam dość sztywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam.Mam pytanie czy wy tez macie takie miękkie zawieszenie jak ja.Chodzi mi o to,że jak nawet jadę na autostradzie i jest jakaś nie równa nawierzchnie (chopka) .Zawieszenie zachowuje się jak piłka, którą się odbije,w szczególności tył(chodzi o sedana).Sprawdzałem amortyzator ,przód i tył maja około 70% skuteczności.Czy może to być przyczyna ,że amortyzatory są olejowe? Sprawdź drągiem na podnośniku drążek poprzeczny przy tylnej belce(panharda)tam moga być luzy i dlatego może bujać. Możesz mieć jeszcze wybite łączniki stabilizatora (po lifcie 2xcienka śruba) Amortyzatory sprawdzałeś na rolkach?? Może niech pojedzie ktoś za tobą i zobaczy czy ci koła luźno nie skaczą i podrygują na nierównościach. Może te 70%robić sprężyna a amorek być pusty?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 pokz jakie masz te fele 18 i 19 jak to auto na tym wyglada na zdjeciu profilowym 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Chyba 17 bo seryjnie są16. Coś się rozmiary koledze powiekszyły Tu jest Life nie Kingsize A w profilu kolega ma seryjnie montowane 17 na laczkach 225/55/17 Bo niestety ale gdyby były 18/19 to gumy na tak małym zdjeciu profilowym byśmy nie doświadczyli niczym chromu na nerce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiorex Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam.Amortyzatory sprawdzałem w stacji diagnostycznej.Dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 możliwe pomyliłem się, ale różnice w jeździe po muldach czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam.Amortyzatory sprawdzałem w stacji diagnostycznej.Dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam. Ale czy rozwiązałeś problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 na 19" nie widziałem P12-stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiorex Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Nie rozwiązałem problemu.Dalej buja autem.Jak jechałem ostatnio z kolegami autostradą to koledzy z tyłu aż głową udeżyli o podsufitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yauheni Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) widzialem na 20'' P12 Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Yauheni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 W Holandii to może sobie takimi jeździć a nie w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiorex Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam.Macie może jeszcze jakiś pomysł co może być nie tak z tym zawieszeniem.Jak pisałem wyżej przy niewielkiej chopce wybija mi tylnych pasażerów pod podsufitkę . Jeżdzę autostradą co tydzień z Krakowa do Wrocławia i za Katowicami jest taka chopka.Nie wiem jak to nazwać.Wtedy wybija mnie jak piłkę.Koledzy prawie głowami walą o dach.Jak jeżdzę z kolegą fokusem to u niego jest wszystko ok w tym miejscu.Pozdawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 a jak z ciśnieniem w kołach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiorex Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ciśnienie w kołach jest ok.Na zimówkach było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Myśle, ze porównywanie zawieszenia z fordem to pomyłka Wy macie sztywną belke z tyłu i twarde zawieszenie a Focus jest najlepiej zawieszonym autem masowym od 1roku swojej produkcji (wielowachacz) Uważam, ze p12 pod obciążeniem zachowuje się troszke jak wóz drabiniasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi