preston81 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 więc jako że nie można dodać nic w starym poście ktory założyłem link = http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/87266-wp12-2003-19-dci-brak-sprzegla-prosze-o-szybka-pomoc/page-5?do=findComment&comment=911643 kontynuować będę tutaj tak więc problem ze spadkami dręczącymi mnie od roku minął przeszedłem 4 mechaników i straciłem bezpowrotnie na problem ok 3000 zł może nawet więcej , niestety czeka mnie dwumasa ponieważ mam na niej ok 2cm luz w prawo i 2cm w lewo przy dopuszczalnym luzie na nówkach max 6mm to akurat wyczytałem. Dziś też postanowiłem zadzwonic do mojego BYŁEGO "MECHANIKA" by poinformować go że mnie naciągnął na spore wydatki i nie potrafi zdiagnozować podstawowej usterki jaką jest nie działające sprzęgło tym samym zafundował mi spore plecy finansowe on z pewnoscią się teraz cieszy bo w końcu sporo zarobił ... zaczął rzucać wymijające sie odpowiedzi i się rozłączył ale tak to już jest z buractwem i naciągaczami ... poprostu czuje się OSZUKANY. wracając do terażniejszosci auto chodzi ok czeka mnie duwmas który na dzien dzisiejszy mi nie dokucza nic nie hałasuje nie drga nie słychać nic.... ale moze sie to zmienic dlatego chciałem prosic o rade regenerowac czy nie robił to ktos - ktoś się wypowie ? koszt regeneracji z roczną gwarancją to ok 600-800 zł ponowny montaż 400 czyli max 1200 i problem z głowy , LUB nowa dwumasa koszt ok 2000 zł + 400 zł montaż czyli 100% wiecej lecz ma się pewność 100% że będzie ok doradzcie co zrobić ... chciałbym też prosić o nr dwumasy dla p12 2003 1,9 dci 120KM 88kW silnik f9q nie mogę namierzyć odpowiedniego a trochę tego jest , i czy ew ktoś wie gdzi emożna nabyć je taniej w IC po zniżkach ok 2000 zadna rewelacja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 FQ9 maks. luz pochylenia [mm]: 1,6 nawet w aukcjach allegro tak jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yauheni Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Daj Linka na dwumass za 2k moge Ci pomóc kupic go taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 luk 1995,45zl sachs 2057 zl Nr 415 0261 10 NISSAN 12310-AW300 Dla silników z kołem zamachowym dwumasowym Dla pojazdów z manualną skrzynią biegów Z zestawem śrubowym Maks. kąt przyłożenia [stopień] 14 Liczba zębów (oznaczenie maks. kąta przyłożenia) 6 Maks. luz pochylenia [mm] 1,6 Tarczka regulująca tarcie Liczba otworów do mocowania 7 Bez łożyska prowadzącego Numery porównawcze : NISSAN : 12310-AW300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yauheni Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 odpowiedz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Sprawdź w sklepie exedy24.pl Ponoć można się targować Kumpel ostatnio kupował do Santa Fe to mu nieźle z ceny zeszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 exedy24 1969 PLN Brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 exedy24 1969 PLN Brutto. i jak dwumase wymieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 nie jeszcze nie bo auto chodzi normalnie nic nie slychac nic nie drg buda jak zacznie cos sie dziac to sie za to zabiore jak mechanik powiedzial jezdzic i sie nie przejmowac poki nie drga i nic nie slychac ale liczyc sie z tym ze w niedalekiej przyszlosci trzeba bedzie zrobic , w wolnym czasie przegladam oferty porownuje ceny itd , a kolesie od regeneracji powiedzieli ze jesli jest TYLKO 2cm luzu to wcale mam sie tym nie przejmowac jednak mam na uwadze dwumas i obserwuje poki co :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skys_the_limit Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 preston81 wczoraj właśnie zdarzyło mi się coś bardzo podobnego, sprzęgło w podłogę i koniec...ale czytając poprzedni post na forum, dowiedziałem się wielu cennych informacji...dzięki za tak pełny opis sytuacji p.s. potrzebuję dobrego mechanika od nissana w Warszawie. pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 powodzenia i sprawdz dwumas przy okazji czy nie ma luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi