Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wiosenne porzadki p12

wedrowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zacząłem wiosenne porzadki w mojej nysce i tak wyszło pare drobiazgów na które nie mam pomysłu, może ktoś z was juz to przerabiał

1. przyciski i kasety  podnoszenia szyb były pokryte taką czarnomatową powłoką, niestety moje szerszenie potraktowały ją jako zdrapkę i teraz włączniki świecą się jak psu nabiał, ma ktos pomyśł czym to pokryć aby wyglądało w miarę normalnie

2. padło mi podświetlenie położenia dźwignie lewarka w automacie - jakt to rozebrać i wymienić żarówki, niby to nie przeszkadza bo w obrotomierzu jest wyświetlana pozycja dźwigni ale chciałbym to zrobić

3. zamokło mi oparcie na przednim prawym fotelu ( uchylone okno na parkingu w trakcie deszczu a pies nie wpadł na to aby zamknąć gamoń jeden) i na tapicerce wyszły paskudne białawe zacieki, czy da się tapicerkę zdjąć są tam takie zamki błyskawiczne czy prać na fotelu?

4. jakiś zmech ( znikomo myślący element cześciowo homoidalny) odskubał na lewym słupku  powłokę z tworzywa - czym to przykleić tak aby latem nie odłaziła.

1 zeskrobac czarno matową powłokę do zera i tak zostawić lub pokryć na nowo np plastidipem w sprayu kolor jaki sobie chcesz

4są specjalne taśmy na słupki np na allegro starą zedrzeć przykleić nowa , ale nie wiem jak z trwałością jesli nie wyglada strasznie olał bym sprawę poki co , zmeczenie materiału głownie rzez czynniki zewnetrzne- atmosferyczne robi swoje 

http://allegro.pl/pranie-czyszczenie-tapicerki-koncentrat-1-20-10-l-i3080030528.html nie miałem nic lepszego... tapicerka brudna , nawet jakieś dodatki z lasu były... Jestem zadowolony Teraz zakupiłem znowu i czekam na ocieplenie , i też biore sie za porządki

Ja kiedyś do prania foteli w domu użyłem AUTOLANDU do tapicerki i był lepszy od Schela

Przyciski bym olał zwłasza, że przy kierowcy też pewnie Ci się już powycierały i świecą jak psu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...