1955p Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Padł mi akumulator (wyładował sie do ZERA), i po wymianie na nowy Almerka ma problemy z obrotami na biegu jałowym . Po uruchomieniu i podczas jazdy po zdjeciu nogi z gazu obroty spadają do "0" i potem rosną (przedtem działo się to płynnie i obroty spadały max. do 800).Wiem że mozna zresetowac pamięc aby przywrócic fabryczne ustawienia !!! I tu mam szkopuł, na jak długo muszę odłaczyć klemy i czy moge to zrobic na zimnym silniku ? 24 h ??? Wyczytałem na forum ale to było napisane dla Disla ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 niema znaczenia,czy zimny,czy ciepły,odłącz Akumulator na jak najdłużej możesz,ale może być i tak,że będziesz musiał wykasować błędy za pomocą komputera.Czyli Aso,lub inny warsztat co ma komputer do nissana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.