expo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam Od dluższego czasu piszczy mi w kole przednim od kierowcy np. Przy wyjeździe z parkingu cofam i hamuje i wtedy jest pisk od tego kola ale tylko do tylu. Nie ma znaczenia czy ciepłe czy zimne zawsze jak cofam i hamuje. Dodam jeszcze ze świeci mi ABS . Co to moze być i czy ABS świeci przez to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 pewnie klocki już na wykończeniu. u mnie a aucie są takie blaszki <które piszczą> sygnalizujące o kończącym się klocku. zobacz grubość klocków hamulcowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Czy moze swiecic wtedy ABS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ale Abs świeci ci na stałe czy tylko na wstecznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Swieci cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Sprawdź klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zola Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam. Ja właśnie jestem po naprawie podobnej awarii. Mianowicie gdy rano odpalałem samochód wrzucałem wsteczny słychać pisk z tylnych kól. do przodu raczej spoko. Do czego doszliśmy ? Zakupiłem reperaturki zacisków hamulcowych 30zł na koło. Gumka na tłoczku była poparciała i popękana. Dłuższa jazda z tym piszczeniem u mnie kosztowała jeszcze wymianę klocków gdyż zdarły się pod kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.