kamil25 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam wszystkich posiadam P11 2.0 Tdi 2000r auto na niskich obrotach szaleje tzn. obroty strasznie falują i gaśnie przy czym wali ropą. Jak wcisnę pedał gazu obroty podskoczą na 2000 obrotów wszystko chodzi ok. bylem kilku mechaników ale nie można połączyć się z silnikiem(przez komputer).Nastawnik dawki??wtryski?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvester007 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Temat wielokrotnie opisywany. Poszukaj na forum i koniecznie zrób diagostyke " na zworkę " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil25 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Temat wielokrotnie opisywany. Poszukaj na forum i koniecznie zrób diagostyke " na zworkę "średnio się znam na samochodach a mechanicy ręce rozkładaja a jak to zrobic ''na zworke" coś tu czytałem o czujniku położenia walu ... podobno pasuje od opla czy to moze byc to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 a tak zrobić na zworkę: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bledow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil25 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 DZIEKI kolega a ty cos mozesz mi pomuc do tego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 mogę mogę.. i powiem Ci że u mnie jest to samo co u Ciebie, na chwilę obecną rozwiązane mam to tak że nastawnik jest delikatnie przesunięty i teraz mam minimalne obroty na jakieś 900-1000, do tego mi czasami obroty same podskakują np do 1500 to lałem mixol do oleju i raz było lepiej raz gorzej, zakładam że nastawnik mam do wymiany ale coś w pompie szwankuje. Też myślałem o czujniku wału, wymieniłem na drugi i nic się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil25 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 naprawiłem wiecie jaka przyczyna walniety czyjnik temperatury odlaczylem wtyczke i chodzi jak ta lala tylko wentylator ciagle chodzi ale juz zamowilem czujnik i autko jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoliszcze Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Miałem podobne objawy, ale to nie był czujnik temperatury ani położenia wału - opisałem to w tym poście: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84931-wp11-20td-nierowne-wolne-obroty-i-dymienie/page-2?do=findComment&comment=930726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.