Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 Dzienne Światła LED

fumberas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie!

Czy ktoś montował może w Nissanie Primera P12 świtła dzinne bo ja sobie nie mogę z tym poradzić. 

Mam trzy kable 

-Czarny Kabel Minus do akumulatora - to wiadomo. 

-Czerwony Kabel Z instrukcji "podłączyć pod bezpiecznik lub jakiś kabel, który po przekręceniu kluczyka w stacyjce do pierwszej pozycji otrzymuje prąd. 

-Biały Kabel podłączamy po plusowy kabel od świateł pozycyjnych.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak podpiąć kabel czerwony i Biały ? Dla ułatwienia załączam zdjęcia z silnika. 

1. Widok na alternator, bo podobno tam coś można podłączyć. 

20130413155251.jpg

2.Przekaźniki

20130413155316.jpg

3. Skrzynka od Bezpieczników.

20130413155245.jpg

4. Zestaw. 

20130413160643.jpg

biały podpinasz, do żarówki pozycyjnej,

czerwony po stacyjce, czyli podpinasz tam gdzie pojawi się napiecie, po przekręceniu kluczyka, jak to PB to możesz się wpiąć pod + wtryskiwaczy 

• Upvote 1

w  takim układzie musisz poszukać, gdzie pojawia się + po stacyjce, no chyba, że przejdziesz kablem do kabiny i sie wepniesz 

czy te ledy maja homologacje ? jak nie mają  to nie zakładaj bo ci dowód rejestracyjny zabiorą

• Upvote 1

Max led 506 - tak się nazywają.

Owszem było napisane ale trochę tak szczątkowo, że tak powiem. Pisało, że gdzieś do alternatora czy chodzi o ten kabel, na załączony, zdjęciu ?

Ja sie podpiolem pod kabelek zasilajacy silnik przednich wycieraczek - gruby zielony przewod.

Jakie ledy kupiles, ile czasu sluzą?

• Upvote 1

Jakie ledy kupiles, ile czasu sluzą?

Kupiłem takie: http://alltronix.pl/pl/led-do-jazdy-dziennej-drl-225-okragle-70mm.html za 99zl jakies 3 miesiące temu i nie narzekam chociaż są problemy takie jak jedna lampa zdążyła już zaparować i występują zakłócenia w radiu, ale da sie z tym żyć.

• Upvote 1

Kupiłem takie: http://alltronix.pl/pl/led-do-jazdy-dziennej-drl-225-okragle-70mm.html za 99zl jakies 3 miesiące temu i nie narzekam chociaż są problemy takie jak jedna lampa zdążyła już zaparować i występują zakłócenia w radiu, ale da sie z tym żyć.

Założyles w pozycyjne miejsca, zamiast tumanok? Pokaż  zdjęćie, jak wyszło.

• Upvote 1

Zawsze zastanowialem sie o tych LEDach..... po co ?) :thumbsdown:  :whistle:

Aby pracowały dłużej żarówki pozycyjne i lżej dia generatora i trocho mniej pali benzyny.

Edytowane przez genad2109
  • Upvote 1

genda,  3 rok jezdze na tych samych zarowkach.Jak mam zaplacic np.99 pln za LED, to ile mi sie ich musi przepalic ?Oszczednosc paliwa?Nie rozsmieszaj mnie.

• Upvote 1

Założyles w pozycyjne miejsca, zamiast tumanok? Pokaż  zdjęćie, jak wyszło.

Założyłem je obok przeciwmgielnych - mam zardzewiałe gniazdo na hak więc i tak nic tam nie przykręcę, zreszta przypiołem na paski samozaciskowe i w razie co to moge je szybko odpiąć.

• Upvote 1

genda,  3 rok jezdze na tych samych zarowkach.Jak mam zaplacic np.99 pln za LED, to ile mi sie ich musi przepalic ?Oszczednosc paliwa?Nie rozsmieszaj mnie.

Zgadzam się z kolegą. To ma niejaki sens w ksenonach, gdzie jeden palnik kosztuje 150 zł. Ale w halogenach można przeboleć.

Właśnie ten argument podnoszą przeciwnicy jazdy cały rok na światłach - że więcej pali. Ale światła pobierają mniej więcej tyle prądu co takie np. radio. Jak komuś zależy żeby tak oszczędzać to niech jeździ po cichu...

• Upvote 2

No nic będę próbował to z tym kablem od wycieraczek, a jak nie uda się to oddaje do elektryka bo widzę, że ciężko będzie to samemu zrobić bardzo. Może ktoś wrzuci jakieś fotki ? Jak tego plusa podłączył ;( ? Byłbym bardzo wdzięczny.

Trochę chyba zeszliście od tematu. Ale skoro już rozpoczęła się dyskusja, tak Ledy mają bardzo duży plus. Podejrzewam, że w moim przypadku będą przydatne. Jeżdżę na krótkich trasach co powoduje, że niestety akumulator cierpi :P. Podobno ten problem rozwiązują światła Led dzienne, ale jak mi się w końcu uda to zamontować to się okaże. 

• 1 miesiąc temu...

podłaczam sie pod temat.

Mam swiatelka z 2 kabelkami w kazdym, jeden idzie pod plus od stacyjki a jeden pod plus od swiatel. Pytanie mam czy jak podłącze oba kable od dziennych pod plus od jednego swiatła to nie bedzie jakichs zanikow nie bedzie za duzo mocy pobierało??