mateo782 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam U mojego taty w nissanie w rurze wydechowej pojawi się olej, zdjęliśmy przewody z turbiny które są zalane olejem, zauważyliśmy spore luzy na wirniku wzdłuż i w poprzek. Chcemy ja wymontować i wymieniać. Próbowałem wymontować kolektor chyba dolotowy, ale mam problem z jedna śrubka która jest oslonięta metalowa blacha, znajduje się na środku kolektora, może ktoś cos poradzi będę wdzięczny. A tak w ogole to co trzeba zdemontować żeby mieć swobodny dostęp do tej turbinki, bo z tego co zauważyłem to najpierw kolektor dolotowy póżniej kolektor wydechowy? Proszę o porady. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Najlepiej gdybyś spuścił płyn chłodniczy, zdemontował węże od chłodnicy, odpiął wtyki wentylatorów, odkręcił 2 śrubki 10mm u góry z uszami chłodnicy wyjął chłodnicę i masz o 10cm więcej miejsca i robisz to jak lord. Chłodnicy klimy nie ruszaj o ile jest klimatyzacja, śruby od kolektorów psikaj wd40 lub czymś podobnym, łatwo się ukręcają i obrabiają, nie ciąg na chama bo urwiesz i będzie po śrubach, używaj dobrych kluczy bo poniszczysz łby śrub i po odkręcaniu, a z resztą dasz rade, prosta robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo782 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 czyli dobrze się za to zabralem, wszystko jasne, jutro bedę z tym walczyl dzieki za porade! na pewno się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.