nunu85 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam Pytanie do użytkowników almerek z motorem 1,5. Czy wam też, po przekręceniu kluczyka piszczy coś dość głośno pod maską? (jak przyłożyłem ucho, to się okazało że dźwięki są z metalowego elementu elektronicznego zamocowanego z tyłu na kolektorze dolotowym (nie wiem co to jest za ustrojstwo). w każdym razie piszczy wam bez przerwy po przekręceniu kluczyka czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 nie nic nie piszczy aczkolwiek tobie mogło się coś dostać np na siateczkę osłaniającą przepływomierz tyle że to dziwne by było bo powinien to wychwycic filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kklasa Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam Nunu85 czy ustaliłeś co tak piszczało ci pod maską ? Mam identycznie w Micrze K12 1,2 tj po przekręceniu kluczyka piszczy coś pod maską. Po odpaleniu , po kilku minutach na wolnych obrotach i zgaszeniu - już nie piszczy. Ale rano zawsze piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 olałem sprawę. Dopóki wszystkie systemy działąja dobrze i silnik pracuje bez zarzutów nie bede szukął dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Mam podobny problem - prawdopodobnie piszczy jedna z rolek gdy rano była wilgoć (czyli całą zimę). Po zagrzaniu się silnika przestaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) to nam piszczy po przekreceniu kluczyka, jak właczy sie zapłon. Silnik wcale pracowac nie musi. zdecydowanie hałas pohodzi od jakiegoś elektroniczngo/elelktrycznego urządzenia. ps gdybym wiedział, że piszczy mi rolka, tobym czym prędzej wymienił zanim sie zatrze i narobi problemów. Edytowane 11 Lutego 2014 przez nunu85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 11 Lutego 2014 przez kabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 W tym modelu silnika nie ma przypadkiem wstępnej nastawy przepustnicy. Może to pompa paliwa dobija ciśnienie. Piszczy cały czas po przekręceniu zapłonu, czy tylko przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 bez przerwy. jak zostawie kluczyk w stacyjce na godzine, to bedzie godzine piszczało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Czasem przekaźniki mają takie skłonności. Pobaw się w wyjmowanie bezpieczników, jak ucichnie będziesz wiedział który to obwód. Wyciągając bezpieczniki wyłącz wcześniej wszystkie urządzenia z zapłonem włącznie. Wypinaj, włączaj zapłon i słuchaj. Może ustalisz który to przekaźnik. Jeśli to oczywiście jest przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Panowie... nie lepiej wrzucić filmik? Pochylić się nad komorą i nasłuchiwać skąd dochodzi? Będzie prościej to znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi