Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wymiana radia

Gość MateuszEjkej
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MateuszEjkej

Witam tak jak w temacie chciałbym wymienić radio z farbycznego na inne.I tutaj pojawia sie moje pytanie czy jest możliwosć takowa na pierwszy rzut oka mi osobiscie wydaje sie to mało możliwe ze względu na panel ,który obudowuje radio i wyglada na to ,że uniemożliwia instalacje innego radia ale moge byc w błedzie dodam że mam almere hatchback n16 z 2003 z radiem cd. Założyłem ten temat ponieważ probowalem szukac na forum podobnego ale nie udalo mi sie znaleźć nic podobnego to na moją obrone byłbym wdzieczny za odp.

Edytowane przez MateuszEjkej

Radio z cd byly tez bez wyswietlacza. Kupuje sie ramke, rzezbi bo jest niewymiarowa i jest ok;)

Sam takie cos mam.

Wpisz sobie na allegro- ramka radia nissan n16 - i tam wyskoczą ci ramki w które montujesz nowe radio bez rzeźby . Tamto wymontowujesz i montujesz w to miejsce , tą że właśnie ramkę . Ot i cała filozofia

Link z działu "zrób to sam" jak to dalej zrobić  http://www.nissanklub.pl/zrob-to-sam/9-almera-n16/18-monta%C5%BC-niefabrycznego-radia-nissan-almera.html

Edytowane przez kojak_1

Najpierw niech zainteresowany da jakiś link lub fotkę, aby dowiedzieć się, co ma dokładnie teraz, a później będą rady i podpowiedzi.

W chwili obecnej to wszyscy gdybają i może nie w temacie.

• Upvote 1

też przechodziłem temat np braku mp3 itp. lecz po zastanowieniu się zakupiłem jeden z lepszych transmiterów fm za 35 zł i jestem baaardzo zadowolony. Bardzo czysta jakość dźwięku i radio wygląda dalej bardzo fajnie czego nie można powiedzieć gdy założy się nieoryginalne radio...

• 5 tygodni później...
Gość bodek50

Witam,

Mam pewien problem z radiem po odłączeniu akumulatora radio żąda kodu code in znalazem w książce wpisuje zatwrdzam zgodnie ztym co znalazłem w necie czyli ^ i dostaje komunikat wait 60 mi po czym wychodzi mi do code in .

Gdzies na forach czytałem że może to trwac od 1 a nawet do 6 godziny.

Proszę o wskazwki może coś żle robię

pozdrawiam

od rauz powinno zostać zaakceptowane. Na pewno dobry kod wpisałeś? Jest możliwość, że miałeś zmienione radio?

• 2 lata później...
  • 9 miesięcy temu...

Witam pomożecie ? , mam pytanie posiadam almera 2003 r. po lifcie hatchback , czy jest możliwość założenia radia zwykłego jak np blaupunkt czy kenwood , bardzo prosze o udzielenie mi odp zależy mi na tym bardzo :/

Edytowane przez Thunder
Temat połaczony.

Witam pomożecie ? , mam pytanie posiadam almera 2003 r. po lifcie hatchback , czy jest możliwość założenia radia zwykłego jak np blaupunkt czy kenwood , bardzo prosze o udzielenie mi odp zależy mi na tym bardzo :/

A jakie masz radio jak możesz daj fotki 

Podaj jakie radyjko tak jak koledzy wyżej piszą. Jestem "świeżo" po montażu Pionierka. Kupowałem ramkę i dodatkowo kostkę.

Kiedyś założyłem wątek na ten temat. Mam Almerę z wyświetlaczem. Po drobnych modyfikacjach udało mi się zainstalować radio 1u z mp3 jako dodatkowe. Fabryczne gra na tylne głośniki. Sterowanie z kierownicy działa bez zmian. Radio dodatkowe gra na przód - co uważam za dobre rozwiązanie. Wymieniłem głośniki wytłumiłem drzwi. Śmiga aż miło posłuchać ;-)

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez chemix2

• 7 miesięcy temu...

Witam. Wiem ze bylo duzo tematow na temat radia ale takiego jak moj problem nie znalazlem.

A wiec po rozladowaniu akumulatora radio chcialo kod do odblokowania. Jako ze nie posiadam kodu a odblokowanie kosztuje 140zl to stwierdzilem ze wole kupic sobie nowe radio z usb. Kupiłem, wymontowałem stare i zamontowałem nowe. Tyle ze nie chce sie wlaczyc.
Na poczatku myslalem ze czegos nie podlaczylem ale wszystko jest tak jak powinno. Stwierdzilem ze sprobuje podlaczyc stare i tak zrobilem, gdy wlaczylem ekran migał. Napis "wait 60min" pojawiał sie i znikał. Pomyślałem ze moze bezpiecznik nawalił ale okazuje sie ze jest caly.

Czy istnieje mozliwosc ze radio nowe nie bedzie dzialac z powodu zablokowania oryginalnego?
Prosze o pomoc ;)

Skoro nie było omawianego problemu takiego jak Twój, to nie znaczy że trzeba zakładać nowy temat.

Połączone z tematem o takim samym tytule.

Witam. Wiem ze bylo duzo tematow na temat radia ale takiego jak moj problem nie znalazlem.

A wiec po rozladowaniu akumulatora radio chcialo kod do odblokowania. Jako ze nie posiadam kodu a odblokowanie kosztuje 140zl to stwierdzilem ze wole kupic sobie nowe radio z usb. Kupiłem, wymontowałem stare i zamontowałem nowe. Tyle ze nie chce sie wlaczyc.

Na poczatku myslalem ze czegos nie podlaczylem ale wszystko jest tak jak powinno. Stwierdzilem ze sprobuje podlaczyc stare i tak zrobilem, gdy wlaczylem ekran migał. Napis "wait 60min" pojawiał sie i znikał. Pomyślałem ze moze bezpiecznik nawalił ale okazuje sie ze jest caly.

Czy istnieje mozliwosc ze radio nowe nie bedzie dzialac z powodu zablokowania oryginalnego?

Prosze o pomoc ;)

Skoro nie było omawianego problemu takiego jak Twój, to nie znaczy że trzeba zakładać nowy temat.

Połączone z tematem o takim samym tytule.

Nie, po prostu nowe jest stare, leżało na kupię niepotrzebnych rzeczy bo przynajmniej od dekady nikt tego nie kupuje i jest uszkodzone.

Kupiłem, wymontowałem stare i zamontowałem nowe. Tyle ze nie chce sie wlaczyc.

Kupiłeś nowe czy używkę?

W radiach masz dwa plusy. Jeden stały z aku, drugi od stacyjki.

I ważne jest by nie pomylić jednego z drugim.

Dobra problem rozwiazany. Nie bylo masy w kostce, do radia oryginalnego byla doprowadzona przez rame do montazu radia (!) Nie wiem kto na to wpadł...Masa podłączona to i radio gra ;)

Nie wiesz kto wpadł? W wielu autach tak jest. Ja w mojej Nysce mam tak samo.

• 1 rok później...

Koledzy u mnie wystąpił problem tego typu, że kiedy miałem podłączone radio to wystarczyło że włączyłem światła postojowe i od razu palił mi się od nich bezpiecznik tzn. nie miałem świateł postojowych nie podświetlały się zegary nie działał dźwięk od włączonych świateł przy wyłączonym samochodzie. Problem minął kiedy odlaczylem radio i je usunąłem z samochodu. Ale jazda bez radia jest męcząca. Czytałem że przyczyną może być to że masa od radia podłączona jest do świateł. Czy może to być prawda? Proszę o pomoc.

Witam, mam almerę z 2001, chciałbym zmienić radio na niefabryczne, jednak co ze sterowaniem radiem z kierownicy. Idzie jakoś to połączyć z nowym radiem czy niestety jest tylko przypisane do oryginalnego