Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odpala i gaśnie, T30, nie ma reguły

perkozek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostanio pojawił się problem, auto odpala i po kilkunastu sekundach gaśnie, potem trzeba je odpalaś 2-3 razy i w końcu silnik zaskoczy.

W czasie jazdy jest ok, potem postój przed supermarketem i znów powtórka: odpala i gaśnie, ale reguły nie ma, od czasu do czasu odpali za pierwszym razem i nie gaśnie.

Filtr paliwa OK, ostatnio zmieniałem paski klinowe, świece OK, akumulator OK,

Ktoś miał coś podobnego?

Witam.

U mnie był taki problem na zimnym silniku... Dodanie gazu po odpaleniu i trzymanie przez chwile 1500 obr rozwiązywało problem. Po długich poszukiwaniach okazało się że to czujnik położenia wałka. Odstawienie go o jakieś 0,7 mm przy pomocy podkładki rozwiązało problem. 

Może układ zasilania paliwem się zapowietrza albo czego Ci nie życzę pompa wtryskowa się kończy...

Po pierwsze diagnostyka komputera może pokazuje jakiś błąd gdy autko gaśnie...

Witam.

U mnie był taki problem na zimnym silniku... Dodanie gazu po odpaleniu i trzymanie przez chwile 1500 obr rozwiązywało problem. Po długich poszukiwaniach okazało się że to czujnik położenia wałka. Odstawienie go o jakieś 0,7 mm przy pomocy podkładki rozwiązało problem. 

Może układ zasilania paliwem się zapowietrza albo czego Ci nie życzę pompa wtryskowa się kończy...

Po pierwsze diagnostyka komputera może pokazuje jakiś błąd gdy autko gaśnie...

hmm, jak się zastanowić to od wymiany pasków (klima, pompa wody i inne, wymieniałem obydwa) tak mam. Nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły silnik, też zdarza się, że pozostaje na wysokoch obrotach przez 10-20sekund zaraz po odpaleniu, ok.2-3tyś. Ale to zdarza się rzadko.

• 2 tygodnie później...

Problem rozwiązał się sam. Wężyk paliwowy był pęknięty, czyli zasysał powietrze, przez co gasł. Jest OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...